Veckorapport - Stockholm Design Week, del 1

Jag har långt ifrån hunnit lägga upp så många inlägg här på bloggen under den här veckan som jag tänkt. Men nu går Stockholm Design Week 2020 mot sitt slut och jag ska försöka arbeta ikapp på bloggen. 
Ett och annat inlägg har jag fått in, men här kommer lite till, Veckorapporten uppdelad, så fortsättning kommer.
 
I måndags hann jag också med att titta på utställningen och auktionen Mattias Stenbergs c/o Stockholms Auktionsverk.
Auktionen av Mattias Stenbergs alla produkter i utställningen började 2 februari, på auktionsverket.se, och avslutas 9 februari. Titta in, för det finns en hel del fina saker.
I måndags var jag också och tittade på utställningen Misschiefs en cool utställningen med tio av Sveriges kvinnliga formgivare - från Åsa Jungnelius till Farvash Razavi, Anna Kraitz och Märta Mattsson. Bångska våningen, Stureplan 6. Utställningen är öppen till 22 februari.
 
Här fick man inte fota/instagrama inne på utställningen, men några bilder från entrén till utställningen var det inga problem att ta. Man har valt att sätta upp det här fotoförbudet för att själva utställningen skulle komma i fokus. Jag måste säga att det var verkligen ett smart/bra beslut. För i min bransch är det nästan hysteriskt på alla visningar...ALLA sitter mest med sina mobiler och fotar produkter, mat och allt runt omkring samtidigt som instagram kollas av, och jag brukar fundera på hur mycket alla missar av vad som sägs. Det här är en av anledningarna till att jag ganska så ofta gör långa uppehåll från instagram. En annan anledning är för att jag kan tycka att det är ganska "udda" med alla berättelser om vilka fester man varit på, hur katten mår, hur man bakar en kaka och alla bilder på sig själv..... hmmm..bekräftelsebehov!? Häpp!
Och allt ska helst läggas upp direkt, sa någon stressande :) Jag kan tycka att instagram har blivit det tidigare så hatade skvallertidningarna, fast på 2020-talet, digitalt...och nu är det inte bara kändisar som visas upp, utan alla "vi vanliga" också. 15 minutes of fame är här! :)
Om jag snabbt ska förflytta mig till mässan ute i Älvsjö, där var jag hela tisdagen. Där såg jag så mycket, så som jag brukar göra lägger jag upp bilder och du får höra av dig om du fastnar för något speciellt. Ja annars får jag sitta med det här blogginlägget till i kväll, och det har jag inte tid med :)
Efter mässan, på tisdagskvällen, var jag på cocktail och mingel hos Kartell och Teatergrillen där Magniberg visade upp delar av sin kollektion, en riktig stilbrytning.
Fortsättning följer....
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Nyheter 2020, Stockholm Design Week 2020;

Kommentera inlägget här :