Fem myror från Gustavsbergs Porslinsfabrik

Hej, myror vill man kanske inte ha på kaffebordet, så kanske att porslinet från Gustavsbergs Porslinsfabrik kommer att skapa förvirring. Men visst är ändå serien Fem Myror riktigt charmig.
 
Konceptet är framtaget tillsammans med industridesignern Stina Juhlin. En mönsterbild som uppmanar till kreativitet hos den som placerar dekoren, samtidigt som den kan förvandla en sekunda produkt till prima.

Genom att den som placerar dekoren under tillverkningen bestämmer var myrorna ska placeras blir ingen kopp, tallrik eller skål den andra lik. Olikheterna skapar personligt uttryck och gör serien till en "conversation piece". Inte sällan får man också sin alldeles egna favorit.
Dekoren har också positiva effekter ur ett hållbarhetsperspektiv, då myrorna kan sättas på små estetiska defekter och skapa en förstasorteringsprodukt av något som annars klassificerats som andra sortering.
Det finns enbart en regel - att det ska vara fem myror, varken mer eller mindre. Dock kan det emellanåt även smyga sig in en röd myra i dekoren.

"Det är alltid roligt att sitta och jämföra sina koppar när man fikar. Vi har märkt att det är lätt att få sin favorit. Själv har jag en favoritkopp där myrorna står i grupp "och hänger" i botten på koppen", säger Oskar Juhlin, ägare och VD på Gustavsbergs Porslinsfabrik och tillägger:
"Självklart är det av högsta kvalitet och tillverkat i Gustavsbergs -som allt vårt porslin."
 
Benporslinsserien Fem myror, där varje del har sitt alldeles egna uttryck i inte mindre än 21 delar.
 
Ha en härlig dag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gustavsbergs Porslinsfabrik, Inredningsdesigner, Porslin;

Kommentera inlägget här :