Längtar du efter skärgårdens lugn...

Hej, vill du fly storstaden och stressen eller är du bara ute efter lite lugn och ro några dagar. Då kan det här vara något för dig.
 
Under våren 2024 öppnar det nya hotellkonceptet Landet sina första stugor. Hotellkonceptets namn är högst passande då det erbjuder en klimatsmart, naturnära och väldesignad tillflyktsort i skärgården utanför Trosa, en knapp timme från Stockholm. Landets miljövänliga stugor är designade av den svenska arkitekten Andreas Martin-Löf och låter gästerna koppla av och fördjupa sig i de vackra omgivningarna.
– Vår vision är att erbjuda ett bekvämt hem på landet, där gästerna kommer att välkomnas som vänner. Vi vill dela med oss av den autentiska upplevelsen av den svenska livsstilen ute i naturen, men med alla bekvämligheter och med enkel men elegant skandinavisk design, säger Umberto Garabello, som är en av Landets grundare.
Garabello berättar att hela projektet är sprunget ur hans egen kärlek till den svenska landsbygden och skärgården.

– Jag blev omedelbart förälskad första gången jag upplevde den. Jag förstod också att det är något som inte är helt enkelt för alla att uppleva eller dela. Tanken med Landet är att göra den svenska skärgården och landsbygden åtkomlig på ett modernt och hållbart sätt.

Initialt finns fyra stugor tillgängliga, belägna i hjärtat av ett 400 hektar stort naturreservat nära Trosa, en av Sveriges vackra småstäder. Inom kort tillkommer ytterligare sex stugor.

– Det var viktigt att verkligen hitta rätt plats. Det skulle ligga avskilt, men inte för långt bort från städer och kommunikationsnät, som kollektivtrafik och flygplatser. Vi föll direkt för den här platsen utanför Trosa. De naturliga omgivningarna, vattnet och lugnet, säger Garabello.

När platsen väl var vald var nästa steg att bygga stugorna.

– Vi tänkte direkt att det vore fantastiskt att få med Andreas Martin-Löf och lyckligtvis blev han omedelbart exalterad över projektet, och hur det går att bygga så litet men ändå så rymligt och välkomnande. Han tog fram det vackra och skandinaviska konceptet, och för att få en internationell touch på interiören valde vi den Londonbaserade designern Tobias Vernon från 8 Holland Street, som är välkänd i England och ute i Europa. 

Ett med naturen
De miljövänliga stugorna står på enkla plintgrunder, vilket ger känslan av att de svävar ovanför marken. Umberto Garabello förklarar att det också innebär att man kunnat lämna den naturliga omgivningen orörd.

– Vi ville visa maximal respekt för omgivningen för att i framtiden – om vi vill eller behöver – enkelt kunna lämna platsen som den var.

Stugorna är nästan 40 kvm stora, med fönster från golv till tak, och gästerna kommer att känna sig som ett med naturen.

Varje stuga är fullt utrustad för en avkopplande semester med både högteknologiska bekvämligheter och välkomnande atmosfär. Det mysiga vardagsrummet har en öppen spis, matplats och ett välutrustat kök med frukostingredienser och utrustning för att laga alla måltider. Sovrummet har lyxiga sängkläder för vilsam sömn, medan badrummet har uppvärmt golv, en regndusch och vidsträckt utsikt.

Utomhus finns fotogeniska terrasser och trädäck runt stugorna för att följa solen. Det finns även tillgång till bastu och en gemensam eldstad – perfekt för en kväll under en stjärnklar natthimmel. För att ytterligare bidra till avkoppling kommer Landet även att erbjuda massage och yoga- och meditationsklasser. Vandringsleder och badplatser finns förövrigt i överflöd för alla som vill utforska naturen.

Gästerna kommer dessutom kunna laga mat med färska, lokala ingredienser från Landets matleveranslådor.

Visst låter det rofyllt och härligt, kanske några semester dagar i Trosas skärgård!?

Ha en fin dag!

 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Hotell, Inredningsdesigner, Landet;

Kommentera inlägget här :