Videung, en säng anpassad efter din kropp och jorden resurser

Hej, vardag igen, eller klämdag för en del. Jag bli alltid lite dagvill när det dyker in en och annan helgdag mitt i veckan, men visst är det också lite skönt med en ledig dag så där mitt i bland alla avslut inför sommaren och semestrarna.
 
Men innan gårdagens ledighet så var jag, i onsdags på en pressvisning hos CFHILL för en ny säng, Videung. Jag som älskar ett härligt sängliv, med en skön säng och med riktigt lyxiga sängkläder, ja, en av mina vardagslyxprylar, så inget jag ville missa.

Sängen är ju en av de mest använda möblerna i ett hem, ja vi tillbringar ju ungefär en tredjedel av livet i just sängen. Så för mig är det bara självklart att den måste vara skön.

Nu bäddar Videung en säng för framtiden och hållbar konsumtion. Med ett nytänkande modulsystem och cirkulärt engagemang, revolutionerar företaget hur vi sover. Siktet är inställt på Europa, en säng i taget.
– Vi vill revolutionera branschen och sätta stopp för slit- och slängsängar. Videung tar sitt samhällsansvar och erbjuder både en unik miljövänlig lösning och optimal sömnkomfort, säger grundaren Patrik Sandhu Wilén.

När det är dags att byta säng, vilket är sällan, men när det väl ska ske är det så klart viktigt att det går rätt till tycker jag.

När de flesta sängar går till återvinningscentralen. Blir det lite knepigt för konstruktionen är i regel gjord av olika material som gör den svår att montera ner. Den hållbara träramen är fastlimmad- eller häftad med skum, polyester eller metall. Materialval och produktdesign tillåter inte ett cirkulärt kretslopp.

Patrik Sandhu Wilén bestämde sig för att ändra på resursslöseriet. Lösningen blev Videung, en säng som idag är återvinningsbar till 94 procent med ambitionen att bli 100 procent återvinningsbar inom ett par år. Ett modulsystem med olika komponenter gör det möjligt att byta ut alla delar, när som helst. Livslängden på modulerna är mellan 10 och 20 år. När något ska ersättas, är det smidigt att sortera i rätt återvinningskärl. Till sängarna använder Videung naturliga och återvunna material. För att uppnå maximal sovkomfort, är kärnan i madrassen gjord av naturlatex som formar sig perfekt efter din kropp och sovställning. Videung använder TencelTM Lyocell – en miljövänlig textilfiber i både råmaterial och tillverkning. Fördelarna är perfekta för en säng: slitstarkt, mjukt, absorberar och transporterar fukt.

– För att göra strukturen så solid som möjligt, fogar vi samman träelementen i vinkel mot varandra med så kallad laxknutning, en uråldrig hantverksmetod i kombination med innovativ teknologi. Träet är norrländskt, materialet till premiummadrassen kommer från Europa. Eftersom själva monteringen sker i köparens hem, går det att prata om en äkta hemma hos-produktion.

Läs mer om storlekar, pris mm HÄR.

Ha en fin fredag och helg!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Säng, Videung;

Kommentera inlägget här :