Till hösten på Sven-Harrys Konstmuseum - Master of Couture – Azzedine Alaïa

Hej, ibland måste saker planeras i lång tid före. Alltifrån restaurangbesök, ja vill man gå på en speciell "inne" restaurang här i stan så går det inte att var spontan eller om man vill besöka något speciellt så krävs det väldigt ofta framförhållning. Trist tycker jag som gärna är spontan!
 
Såg till exempel att Sven-Harrys Konstmuseum kommer att ha en rolig utställning till hösten, Master of Couture – Azzedine Alaïa, där det rekommenderas att boka redan nu om man vill garantera en plats! Sen så kanske man ska ta just det här med en nypa salt, vad vet jag.
 
Till hösten kommer i alla fall Sven-Harrys Konstmuseum att visa. Master of Couture – Azzedine Alaïa.
 
För första gången i Norden visas kreationer av en av modehistoriens största stjärnor – Azzedine Alaïa.

Med ett överlägset hantverkskunnande och en skulptural vision skapade Azzedine Alaïa (1935–2017) kreationer i gränslandet mellan couture och konst. Tillsammans med Azzedine Alaïa Foundation har Sven-Harrys Konstmuseum fått unik tillgång till Alaïas arkiv och handplockat fyrtio haute coutureplagg från hans storhetstid.

- Utställningen på Sven-Harrys Konstmusem är en hyllning till couturens mästare Azzedine Alaïa, en av vår tids största modeskapare. Inspirerad av skulpturkonsten skapade Alaïa plagg som uppvisar en oerhörd skicklighet i både hantverk och uttryck. Genom sina unika kreationer och skulpturala siluetter som hyllade kvinnokroppen blev han världsberömd. Att som första museum i Norden få tillgång till hans arkiv är exklusivt och det är med stor glädje och stolthet vi visar hans coutureplagg för den nordiska publiken, säger Dragana Kusoffsky Maksimović, museichef på Sven-Harrys Konstmuseum. 

Utställningen är ett samarbete med Azzedine Alaïa Foundation och curator & modehistoriker Oliver Saillard.

Master of Couture – Azzedine Alaïa
10 oktober 2024 – 16 februari 2025

Biljetter till utställningen Master of Couture  – Azzedine Alaïa kan endast garanteras vid förköp. Biljetterna släpps till allmänheten den 29 maj sven-harrys.se . Sven-Harrys Konstmuseums årskortsmedlemmar får möjlighet till förköp den 28 maj.

Ha en fin dag!

Alaïa, 2003. Foto: Patrick Demarchelier
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Sven-Harrys Konstmuseum, Utställning;

Kommentera inlägget här :