Tom Dixon utökar sin PRESS kollektion

Hej, i försommarvärmen, äntligen säger jag! Tänk vad väderkänslig jag har blivit, kanske du också. För nog sjutton känns livet snäppet roligare och härligare när solen skiner och det inte är kallt om öronen.
 
Tänkte visa några av Tom Dixons nyheter ur deras Press kollektion. Speciellt Table, som jag tycker är riktigt fin. 
 
Det speciella med Press serien är att produkterna är tillverkad av mycket tjockt, räfflat och massivt glas, vilket garanterar att de kommer att hålla en hel livstid. Det är i linje med varumärkets engagemang för hållbarhet och Tom Dixons önskan att skapa en tidlös design. 
Vaser, skålar, ljusstakar och nu även belysning — produkterna i Press kollektionen är gjorda av transparent glas som bryter ljuset fint. Deras djärva silhuetter är tillverkade av solida glasbitar, smälta vid 1 200 grader och sedan pressade i järnformar. De är de absolut tjockast pressade glasföremålen i branschen och designade för att hålla livet ut.
 
Tom Dixons SS24-kollektion omfattar nya Press-lampor: Mini Surface, Surface, Mini Sphere, Suspension och Table. Den här nyheten innebär några förändringar: metallkupolen på Surface- och Table-lamporna kan anpassas efter färgpreferenser. Surface- och Table-lamporna säljs även i silver. Metallkupolen på Surface-lamporna, som tidigare var platt, är nu bågformad för en skarpare estetik. 

De små bubblorna som syns i glaset är en hyllning till produktframställningen: de uppstår naturligt när glaset pressas för hand.

Här några bilder, Table ser du på de första bilderna. Fin, eller hur!

Trevlig torsdag!

 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Belysning, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Tom Dixon;

Kommentera inlägget här :