Höstens nyhet från Pillivuyt

Höstens nyhet från Pillivuyt består bland annat av ovalt porslin i den vackra, organiska serien Boulogne, inspirerats av Bois de Boulogne, skogen i västra Paris.
De organiska formerna och den reliefdekorationen har skapats med utgångspunkt från det delvis vildvuxna skogsområdet, som fungerar som en oas i storstaden och är ett älskat utflyktsmål för Parisborna.
Pillivuyt har här låtit sig inspireras av den fina naturen och de dekorativa årsringarna hos skogens många vackert åldrade ekar. 
Fin, lite rustik men samtidigt elegant, och med kvalité.
Varje gång jag ser nyheter från Pillivuyt så tänker jag på mina fina soppskålar, soppterrin och den sköna mjölkkannan i form av en ko som står i mina köksskåp. De här fina delarna fick jag av min mamma och pappa någon födelsedag, ungefär till min första lägenhet. Nu pratar vi en massa år sen, ja en evighet sen :) Många födelsedagar sen, och idag då det är dags för en födelsedag igen, häpp!,  behövs det ingen påfyllning. För vet ni de är lika fina fortfarande, inte en spricka, inte en nagg i kanten, nej exakt lika fina som nya. Även om de varit med, och är med, på en hel del fester och middagar. Det kallar jag kvalité, och att kvalité lönar sig!
 
Ja, det et är verkligen skillnad på porslin och porslin. För det finns stor variation i tillverkningsmetoder och inte minst i porslinets styrka och hållbarhet. Pillivuyt framställer själv den unika porslinsmassan som bränns i extra höga temperaturer, i upp till 1400 °C, så att porslinet blir extremt starkt och extra motståndskraftigt mot stötar och slag. Sedan 1818 har Pillivuyt tillverkat klassiskt, franskt porslin i en helt speciell gjutning. Pillivuyt är verkligen fransk elegans kombinerat med en unik kvalitet i både form, funktion och styrka. Hållbar över tid, i takt med tiden, passar perfekt här tycker jag. 
De här delarna är de som står i mina köksskåp.
Önskar dig en riktigt fin onsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Dukning, Inspiration, Köksdetaljer, Nyheter 2020, Porslin;

Kommentera inlägget här :