Bred blick på hantverk

Hej, i förra veckan var jag på Skansen och en pressträff och förhandsvisning av - Bred blick på hantverk - en kommande utställning med tretton konstnärer och sex material.
 
I utställningen Bred blick på hantverk lyfts samtida konsthantverk och konstnärerna bakom dem. På Bredablick, Skansens äldsta och annars stängda byggnad, blir platsen och dess våningsplan tillägnas olika material.

Medverkande konstnärer är Oscar Wall, Arianna Funk, Bea Szenfeldt, Sofia Vusir Jansson, Emma Dahlkvist, Finn Ahlgren, Åsa Lockner, Tove Knuts, Anna Fernell, Gunilla Kilgren, Caroline Harrius, Helena Malm, Viktor Erlandsson.
 
Här kommer man kunna se hantverk av textil, papper och trå, metall, keramik och glas. 
Bred blick på hantverk är öppen helger 2 - 17 september. Utställningen är en del av Skansens Hantverksdagar som i år arrangeras i samarbete med Hantverkarna Stockholm.
 
Jag såg som sagt en del av utställningen och kan säga att man kan förvänta sig fina och coola hantverk. Och extra spännande att de visas i Bredablick, Skansens äldsta och annars stängda byggnad. Alltid spännande att komma in i miljöer som annars inte är öppna för allmänheten.
Tror att det kommer att bli hur fint som helst när de 4 våningarna, som idag är förråd för pelargonier mm, är smyckade med spännande hantverk. Något att se fram emot till hösten!
 
Ha en fin dag! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Glas, Hantverk, Inredningsdesigner, Keramik, Metall, Papper, Skansen, Textil, Trä, Utställning;

Kommentera inlägget här :