Spira - Nytt kök från Kvänum

Hej, en torsdagskväll med cocktail och koll på ett nytt kök, Spira från Kvänum. Så avslutade jag en lite stressig torsdag!
 
Spira som är årets köksnyhet från Kvänum bygger vidare på Kvänums prisbelönta kök Intro, som lanserades 2016. Med Spira kommer nu en helt ny gestaltning med rundstaven som en bärande del i hylla och köksö.
Med Kvänums Spira tas rundstaven till en ny nivå, från hobbysnickeri till möbelkonst, från enkel pinne till pelare. En liten trekant i infästningen på köksön ger inte bara stadga – den blir också ett dekorativt kapitäl på den smäckra pelaren. 
 
Spira passar stilmässigt in både i våningen i stan eller huset på landet, men Kvänum har haft en speciell målgrupp i åtanke: 

  – Vi har sett en ökad efterfrågan från kunder som söker efter ett funktionellt och högkvalitativt kök till sitt andra boende, förklarar marknadschef Marie Malmenskog. Spira-konceptet har egenskaper som passar in såväl i ett chalet i bergen, en villa på näset i Falsterbo eller en boning bland strandråg i Danmark eller fjällbjörk i Sverige med svindlande vyer över hav och berg. Atmosfären i Spira-köket är densamma oavsett plats – lugn, elegant och välkomnande.
 
Det gracila Spira-konceptet med köksö och hyllor i alm presenteras med den slanka skjutluckan från serien Brahe eller med hängda luckor i modellerna Brahe och Ramel vitrin. Luckans hamrade glas är en flirt med 40- och 50-talets vattrade rutor och skivor i entrépartier och satsbord. Alla snickerier är utförda i Kvänums fabrik i den västgötska orten med samma namn. 
 
För första gången presenterar Kvänum skåp med en slät, rostfri lucka. Även de sobra, rottinglindade handtagen är en nyhet liksom redskapsrelingen Vide med beslag i rostfritt. 
 
Spira snickerier är utförda i ek och alm, årets nyans är Hazel i en nötbrun ton. Färgen på luckor är Kvänums nya kulör Cumulus.
 
Tack till Kvänum och Trendgruppen PR.
 
Ha en fin fredag och kommande helg!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Kök, Nyhet 2022, Spira från Kvänum;

Kommentera inlägget här :