Carving a Love Story - Utställning på Capri

En morgon som den här, regnig och kall, längtar jag verkligen till Capri. Capri en av mina, minst 10, favoritplatser i Italien.
 
Bland Capris spektakulära klippor och det azurblå vattnet som omger ön fann den svenske läkaren Axel Munthe en plats som han kallade sitt hem. Villa San Michele, ett hisnande vackert hus och trädgård som är byggt på ruinerna av ett gammalt romerskt palats och fyllt av konst, historia och märkliga föremål som på något sätt berörde Munthe. Ja, helt underbar plats tycker jag!
 
Jag misstänker att många av er inte har möjlighet att besöka utställningen som öppnar där idag, "Carving a Love Story" i Villa San Michele på Capri. Men för dig som har det, så är utställningen ett gemensamt projekt av Monica Förster Design Studio och det bosniska möbelföretaget Zanat.
 
"Carving a Love Story" består av unika möbler och små föremål som belyser Zanats enastående hantverk.
Utställningen kommer att fokusera på funktionella moderna skulpturer som är handgjorda i massivt trä. Bland urvalet finns några specialgjorda produkter som inspirerats av villans spektakulära läge, till exempel en skräddarsydd stor version av den ikoniska Nera-skålen, samt nya produkter som Sky-speglarna och Unity-Sideborden med speciella mönster och sniderier som utvecklats särskilt för det här projektet.
 

Utställningen pågår fram till den 26 september!

Vi som bara får drömma om Capri idag får njuta av de fina bilderna istället, och förhoppningsvis en härlig dag ändå. Själv ska jag på årets första jullunch, ur led är tiden. Men kul och trevligt, och passande med lite festligheter just idag, min födelsedag!Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Exklusiv inredning, Inredning, Inspiration, Utställning;

Kommentera inlägget här :