Formex mm

Hej och hå, jag hann bara rapportera till tisdagen i förra veckan, men det blev väldigt körigt och mitt i allt jobb så skulle jag fylla år i helgen också. Men nu så ska jag skriva ner lite mer om min förra vecka, här kommer fortsättningen.

Under onsdagen var jag ute på Formex hela dagen. Vad kan jag säga om det, ja, faktiskt inte så mycket, för jag tycker att den var ganska intetsägande. Tyckte inte att jag såg så mycket av nya roliga nyheter, inget som stack ut och där med kan jag sammanfatta mässan som ganska tråkig. Om allt det här beror på att vi är ganska blasé och mätta på alla prylar eller om det bara var ett trist mellanår, ja, vad tror ni. Jag har i alla fall under en längre tid pratat med mina vänner om just den där mätta blasé känslan som infunnit sig, ja att vi är mätta och trötta på just nya prylar. Och vem sjutton behöver mera saker och vem orkar handla mera prylar idag, inte jag i alla fall.

Något som jag i alla fall såg mycket av på mässan var det färgade glaset och keramik. Det har vi sett mycket av förr, och många former kände jag också igen, men nu är det alltså tillbaka stort.

 

På kvällen var det Formex Novafest på At Six Hotell, med prisutdelning. Formex Nova priset går till en ung formgivare, om man menar till ålder eller till utövandet av sitt designande vet jag inte, men hoppas på det sista. I år vann i alla fall Qian Jiang, grattis! Innan Novafesten han jag förbi på grannhotellet Hobo för att titta på Crooked Concepts nya keramiker Carl August Sandgrencoola, egna och speciella föremål, gilla på det!

 
Torsdagen kväll var jag snabbt förbi Designgalleriet och tittade på min bloggkollega Johanna Högvägs, Johannas Formligheter, utställning, som hon har tillsammans med Camilla Forsén-Ström. En utställning med namnet Hundraåringen bredvid med en kollektion av textilier och grafiska tryck. Utställningen är kvar på Designgalleriet till den 29 september, besök vetja!
Från Designgalleriet tog jag och Johanna, Joel Home, min följeslagare för kvällen, oss till Söder för mingel och visningen av en våning på Bastugatan 16 A. Det var Alexander White som visade en våning som ligger till försäljning just nu. Uppstajlad och möblerad av Dusty Deco mfl. Superfint möblerad, med annars så var det en våning på markplan, och såna är jag inte en så stort fan av. Men fina omgivningar, och kvällen slutade med promenad över kullerstenar och siktet inställt mot Östermalm och hem. Men ett matstopp på vägen, för nu var Johanna trött på snittar.

Nu måndag och en ny vecka med mycket jobb och en och annan visning, härligt! Ha en fin måndag!

Taggar: Formex, Pressvisningar. Inredning, Fest, Utställning, Inspiration;

Kommentera inlägget här :