Stockholm Design Week 2023

Hej, idag startade Stockholm Design Week 2023 och jag startade morgonen med frukost hos Svenskt Tenn som visade sitt designsamarbete med konst- och designduon Folkform.
Folkform som har tolkat Josef Franks mönstervärld i en ny belysningskollektion framtagen exklusivt för Svenskt Tenn. Serien med skulpturala och plisserade bordslampor och lampskärmar lanseras tillsammans med en stor utställning i Svenskt Tenns butik under Stockholm Design Week 2023.
 
Folkforms plisserade bordslampa har visats i andra versioner tidigare men aldrig förr i tyger av Josef Frank och Svenskt Tenn. Kollektionen binds samman av gröna toner, i mönstren Aristidia (Frank, 1920-tal), Brazil (Frank, 1940-tal) och Poisons (Frank, 1940-tal), som lanseras tillsammans med en serie monokroma varianter i linne. Mönstret Brazil har en av de största rapporterna av alla Josef Franks textilmönster, vilket innebär att varje lampa får en individuell mönsterbild. De gröna tonerna i de utvalda textilierna är också grunden till den utställning som kan ses i Svenskt Tenns butik på Strandvägen i Stockholm under våren 2023.
Sen var det vidare till NK, och en andra frukost en semmelfrukost, ja bubbelfrukost känns mycket för mig som sällan äter frukost.
NK inredning som hyllar svensk design, hantverk och lokal produktion.

2022 startade NK Inredning designinitiativet och stipendiet Together, som i år är en central del i Made in Sweden – ett samarbetsprojekt och utställning som hyllar och lyfter fram styrkan i svensk design, med fokus på hållbarhet, kvalitetsmaterial och lokal produktion. I år och under Stockholm Design Week 2023 sker Together-initiativet i samarbete med anrika Reijmyre Glasbruk som tillverkar dekorativt formgivna och handgjorda bruksföremål i kristallglas. Formgivarna Lisa Hilland, Pia Wallén, Monica Förster, Jonas Bohlin, Maxjenny, Anki Gneib samt 2022 års Together-stipendiat Julie Amira har skapat glasobjekt som presenteras exklusivt på NK Inredning. Vill du se allt samlat så är det bara att kolla in NK skyltfönster utefter Hamngatan.

Sen var det dags för lunch och en presentation av Svedbergs. Som under Stockholm Design Week öppnar ett färgsprakande och upplevelserikt pop-up-showroom inrett och gestaltat av inredarduon The Norrmans, som också tagit fram en unik färgpalett för Svedbergs badrumsserie Intro. Vill bu besöka pop-up-showroomet så är adressen Sveavägen 8A, där de finns under hela veckan.
Imorgon blir det på mässan och Stockholm Furniture Fair för hela slanten, framöver får du se vad jag sett där.
 
Ha en fin kväll!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Nyheter 2023, SDW2023, Stockholm Design Week 2023, Stockholm Furniture Fair 2023;

Kommentera inlägget här :