Tro det eller ej...

Hej, jag vill verkligen inte förstöra din sensommarkänsla, men igår fick i alla fall jag mig en dos av vad som komma skall. Ja, fyra månader till jul och jag har sett hur Ikea vill att vi ska pynta där hemma med deras julkollektion Vinterfint, fått lite julmat, om jag velat ha, smuttat på deras glöggsangria. 
Ja, ja, lite tidigt kanske du tycker, och även jag, men jag är ju van vid att det börjas tidigt i branschen jag befinner mig i. Men som tur var så var det härligt sensommarväder utanför Livrustkammaren, där visningen var.
 
I oktober hittar du alla produkter hos Ikea.
 
Sugen på Ikeas Glöggsangria? Så här gör du.
 
EN VINTERSAGAS GLÖGGSANGRIA

Ingredienser

750 ml IKEA VINTERSAGA Saftglögg (1 flaska)
375 ml äpplemust
3 äpplen
200 g apelsin
1 dl strösocker
5 kanelstänger
2 citroner (saft)

Gör så här:

Dagen innan

1. Skär upp äpplena i runda skivor, sprid ut skivorna över ett fat och häll juicen från ½ citron över skivorna. Låt stå i 10 minuter och strö sedan över strösockret så det täcker alla äppleskivorna. Ställ sedan in äppleskivorna i kylen och låt stå över natten.

2. Blanda IKEA VINTERSAGA Saftglögg med äpplemust i en behållare. Lägg kanelstängerna i blandningen och låt stå i kylen över natten.

Inför servering

Ta ut behållaren med drycken och fatet med äppleskivorna ur kylen. Häll ner äppleskivorna med sockret på i behållaren med dryck och rör om i ca 30 sekunder. Ta juicen från de 1 ½ citronerna som finns kvar och häll i blandningen och rör om igen.

Färdigt att servera! 

Ja GOD JUL då!
 
Ha en fin torsdag! 
 

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredningsdesigner, Jul 2023;

Kommentera inlägget här :