Dagsländor

 

Eller årssländor skulle nog vara ett bättre uttryck

Det jag syftar på är när något blir så hajpat att det efter ett tag blir så trist, så uttjatat, så fel. Jag ser det tyvärr så ofta i inredningen. Det kan vara en produkt, ett material som kan ha funnits länge. Ja en klassiker som helt plötsligt blir väldigt ”inne” och där med tjatas ihjäl. Jag har tidigare pratat om Y-stolen och Flos 2097 lampa, HÄR. Men det kan också vara något som dyker upp som en lite mera nyhet, t ex de guldiga färgerna på kranar i kök och badrum. Visst fanns det mässingskranar, ärgade och fina,  för länge sen och de gillar jag fortfarande. Utan jag menar de i dagens utföranden. Jag gillade de guldiga kranarna när de kom. Men var också helt säker på att det kommer vara en ”daterad” trend en ”årsslända”. Med det menar jag något som man om 5-10 år kommer att säga ”så mycket 2010/2015/00-talet”, ja något som alla minns från just den perioden.

Vem mins inte 00-talet t ex då alla skulle ha vita högblanka kök eller en fondvägg. Känns ju så där idag. Precis så som jag börjar känna för de guldiga kranarna nu, håller du med? Själv säger jag också, som alltid, titta inte för mycket på trender!

 

Bilder från The D Pages

Nu är det strax dags att ta helg. Även om den här helgen kommer innebära jobb för mig. För hela den här helgen ska nätverket som jag bloggar under, Designbloggarna, ha träff/konferens. Blir så klart trevlig, men inte så skönt ledigt. Hoppas du får en riktigt härlig hösthelg, kram!

Taggar: Inredning., Inspiration., Kök., Kökskran;

Kommentera inlägget här :