Höstnyheter från Indiska

Hej, i morse var jag på en visning av Indiskas nyheter för hösten, med både Inredning och Fashion.
 
Indiska har en lång historia och bildades för över 120 år sedan. 1901 öppnade Indiska Utställningen, vilket var en kombinerad butik och utställning på Regeringsgatan i Stockholm. Detta var början på vad som så småningom skulle bli Indiska. Det var Mathilda Hamilton, en berest kvinna från Finspång, som grundade verksamheten. Som 17-åring klev hon ombord på ett fartyg till Amerika, där hon planerade att studera missionshälsovård. Men det blev inte som planerat, istället hamnade hon på en föreläsningsturné om nykterhetsfrågor, vilket visade sig passa henne bra. Och på den vägen kom sedan Indiska till.
 
Men de senaste åren har Indiska haft det lite turbulent. Och efter konkursen av Indiska förra året har nu företaget köps av Indiska 1901 (ett nybildat bolag helägt av Färna Invest AB).
 
Jag kände igen Indiskas koncept, och det är också något man vill fortsätta att utveckla. Men, jag såg också ett Indiska med ett mera exklusivt sortiment i både fashion och inredning, bättre kvalitéer och lite mera moderna.
Vi tittade på ett sortiment inom fashion med härliga kappor/jackor i finaste ull och kjolar, tröjor, klänningar med fina mönster och en del lite mera stilrena modeller.
Inom inredningen fanns en hel del vintage, skåp, skålar, urnor, pallar mm. Men också en hel del nya härliga mattor, småbord och porslin.
 
Kolla in vetja!
 
Här är lite av vad jag såg!
 
Ha en fin tisdag!
 
 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Indiska, Inredningsdesigner;

Kommentera inlägget här :