Röllakan från Layered, en hyllning till kvinnligt hantverk

Hej, idag tänkte jag visa LAYEREDs ny kollektion Röllakan som är en hyllning till kvinnligt hantverk. Superfina i ett modernt hem kan jag tycka, inte bara i vackra gamla dalahus. 
 
Det svenska designvarumärket LAYERED lanserar kollektionen Röllakan. I en modern tolkning av traditionellt svenskt kvinnligt hantverk skapar företaget en fusion av historiska influenser och samtida design.
 
Den svenska röllakanmattan är en vävd matta som kännetecknas av sina geometriska och stiliserade mönster, ofta inspirerade av växt- och djurmotiv från folklig tradition. Ursprungligen vävdes röllakansmattor i hemmen av kvinnor som en del av gårdens eget hantverk, och är ofta ärvda familjeklenoder. Med sin kollektion Röllakan har LAYERED återupplivat dessa klassiska element och gett dem ett modernt och harmoniskt uttryck.
 
"LAYERED har alltid haft en ambition att lyfta fram kvinnligt hantverk och konst. Denna kollektion är ett uttryck för den ambitionen, samtidigt som den knyter an till färger och mönster som har en stark kulturell och estetisk betydelse"

- Malin Glemme,
Creative Director och VD på LAYERED
 
Ha en härlig dag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesign, Layered, Matta, Nyheter 2024;

Kommentera inlägget här :