Gardiner

Hej, hösten närmar sig och därmed kanske lite piff där hemma. Så idag ska jag prata lite gardiner.
 
När jag jobbar med mina projekt så beställer jag tyger genom tygagenturer som jag sen låter en sömmerska sy upp för att passa mina kunders fönster. Då har jag 1000-tals tyger att välja mellan. Massor av mönster, färger och kvalitéer. 
Om du själv ska köpa gardiner och inte tycker att de färdigsydda i diverse butik är så roliga, kan du besöka olika tygbutiker med inredningstyger och sen låta en sömmerska sy upp dem.
Men om du bara är ute efter färdigsydda, oftast enfärgade i en naturlig skala, så har det kommit en del som kan erbjuda dessa. T ex Gardinex, Gotain, Luraflex, superpraktiskt men som sagt, här finns nästan bara enfärgade tyger, inga lyxiga mönster och vävningar eller olika kvalitéer som ull mm, och färgerna är oftast begränsade.
 
Men är du ute efter en naturfärgad tunn linnegardin t ex så kommer du hitta det här. De brukar också kunna erbjuda gardiner med bredden 3 meter. Jag förespråkar alltid bredare gardiner, för vem blir glad av två tarmar på båda sidorna av fönstret, fönster är ju vackra så visa dem och sätt gardinerna ut mot väggen istället.
 
Om du t ex sätter upp en gardinskena som är lika bred som fönstret, eller bara något bredare kommer du att göra så att gardin täcker mycket av fönstret. Vilket gör så att dina fina fönster ser mycket mindre ut. 
Jag tycker alltså att du gör bäst om du låter gardinskenan vara längre än vad fönstret är brett, då kan du placera gardinerna på sidan om fönstret och därmed också maxa ljusinsläppet. Beställ/köp gardinlängd på dubbelbredd, ca 300 cm, eller köp två uppsättningar på enkel bredd, ca 150 cm, för att sätta upp två längder per sida.
 
Tänk också på att gardinerna blir ca halva sin bredd när du satt i gafflarna, såna som du sätter i ditt veckband i gardinen för upphängning i gardinskenan. Så mitt råd till dig, snåla inte med gardinernas bredd. 
 
Var det krångligt, kontakta mig så hjälper jag dig.
 
För dig som har Instagram, så finns jag återigen där @annetteerikssoninredningsdesigner. Titta gärna och följ mig, för kommer göra flera inlägg där än här framöver!
 
Ha det fint!
Bilder från Gardinex 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gardiner, Inredningsdesigner;

Kommentera inlägget här :