Nya tankar, att tänka nytt

Så här i kristider så är det mycket tragik, men i tider som de här så brukar också kreativiteten och tankeverksamheten sprida sig utanför det vanliga.
Ja, för oftast så kommer det ut något gott ur eländet också.
En positiv sak av den här krisen är väl att man har börjat på att se att omtänksamheten och vänligheten mot våra medmänniskor har ökat, stort gilla på det från mig som alltid tyckt att snällhet och vänlighet varit underskattat.  
 
Sen till kreativiteten och uppfinnelserikedomen. Ser restauranger som säljer från gatan, öppnar alla möjliga kreativa stånd på gatan och levererar sin mat kors och tvärs över stan. Permitterade yrkesgrupper hoppar in på ställen där man är överhopade av jobb mm. Ja nu är det bra tid för nya, smarta, listiga, annorlunda uppslag tankar och idéer.
 
Själv har JAG också försökt att anpassa mig och mitt jobb genom att jag numera ger råd och tips till din inredning över nätet. Du tar bilder/filmar platsen/rummet/våningen och berättar vad du behöver hjälp med. Vi pratar över telefon, vi bollar idéer och jag ger mina bästa tips  och råd. Ibland sänder jag över förslag på passande produkter om du önskar det. Ja, vi syr ihop det hela så att det passar dig. Service tillsammans med schyst och vacker inredning är mina ledord!
Priset är 350 kronor per påbörjade 15 minuter, som du Swishar.
En annan kreativ idé kommer min granne och gallerist med genom att öppna upp, Drive thru service för sitt galleri Above Gallery. Så hos Above Gallery kan man nu se, uppleva och köpa konst utan att stiga ur bilen.

Så här fungerar det
Gå in på hemsidan abovegallery.se och se hundratals nutida verk från mer än 40 svenska konstnärer. Hittar du något du vill se i verkligheten innan du bestämmer dig, hör av dig till galleriet så kommer ni överens om tid när de möter dig utanför galleriet, Sigtunagatan 7, och visar upp verket för dig medan du sitter kvar i bilen. Skulle tycke uppstå avslutas affären med ny konst levererad direkt i din baklucka.

Drive thru servicen startar idag onsdag 22 april mellan kl 11–14 och har samma tider tisd-fred under hela april och maj.
Läs mer om Drive thru servisen och galleriet på Above Gallery.
 
En annan kreativ kompis öppnar upp Selected Snack.
Snack är ett nytt butikskoncept som startar upp i morgon torsdag 23 april, anpassat till rådande omständigheter. Med interaktiva och tematiska butiker i tomma lokaler bjuds allmänheten in för nya upplevelser i handeln. Först ut är Snack x Clarion Hotel Sign. I entrén till bankettlokalen på hotellet vid Norra Bantorget fyller Snack upp med sticklingar och grön kärlek. Andra planerade aktiviteter för sommaren 2020 innehåller kaffekoncept och rena läsupplevelser. 
 
Tvådagarsbutiken bjuder det på blomsterkärlek och grön gemenskap. Här kan du hämta en kostnadsfri stickling, så länge lagret räcker, få förslag på hur du färgsätter din uteplats, köpa en cool vas av unga formgivare, ta del av massor av blomstertips, smaka på en alkoholfri blomsterdrink och bläddra i nya, coola blomsterböcker.
 
Datum: 23 - 24 april
Öppettider: 11.00 - 18.00
Plats: Clarion Hotel Sign, Norra Bantorget, Stockholm

Snack välkomnar till butiken med grön kärlek, med bra avstånd för besökare enligt Folkhälsomyndighetens regler. 

Aktiviteterna och gästernas tips kommer även att sändas via Instagram på @selectedsnack. 

Taggar: #stayoptimistic, #theshowmustgoon, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Art, Blommor, Dina Rum Stockholm, Gröna växter, Inredningsdesigner, Inspiration, Konst, Kreativ plats, Kreativt;

Kommentera inlägget här :