Blomst - Nytt från Royal Copenhagen

Ett av mina favorit företag vad det gäller porslin och serviser är Royal Copenhagen. Och nu är Royal Copenhagen i startgroparna med att lansera den första nya porslinsservisen på 10 år, namnet är Bloms.
 
Blomsterdekoren är ju det som verkligen är utmärkande för Royal Copenhagen och nu är alltså porslinstillverkaren redo att lansera sin nya servis Blomst.
Den nya designen är inspirerad av en av Royal Copenhagens äldsta middagsserviser och varje del är dekorerad med en handmålad blomma, designade av den holländska konstnären Wouter Dolk. Wouter Dolk, som kanske mest är känd för sin poetiska estetik och unika förmåga att fånga och återskapa naturens skönhet i sina vackra väggmålningar.
”Blomst representerar en uppsättning blommor som var och en har sin egen historia och betydelse. Placerade på ett bord bildar den rytmiska kompositionen en elegant bukett där alla blommor känns bekanta och intagande”, säger konstnären Wouter Dolk.
 
Designen förenar passionen för blommor med en ny form och tredimensionella penseldrag. Nytt liv ges åt de ikoniska dekorelementen och det karaktäristiska koboltblå mönstret.

”Vi ville arbeta med Blue flower (Blå blomster), som är en klassiker och har funnits med hela tiden ända från start. Under processens gång utvecklades den till en helt ny självständig design som refererar till vår historia, men som har en elegantare och renare estetik. Blomst är en tolkning av något klassiskt som är omisskännligt vi”, säger Niels Bastrup, kreativ chef på Royal Copenhagen.
 
Riktigt ljuvlig är servisen, eller hur?
 
Ha en riktigt fin torsdag!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Dukning, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Nyheter, Nyheter2018, Porslin, Serviser;

Kommentera inlägget här :