Vårtecken och hemmaodla

Visst finns det hopp om en ljusare framtid, och visst finns det tecken på en annalkande vår. Gillar du att plantera och se dina växter gro, så har jag de senaste veckorna sett en hel del, både för trädgården, terrassen och balkongen, men också till dig som får nöja dig med att odla inomhus/på fönsterbrädan.

Design House Stockholm visade upp en hel del ute på Formex. Alltifrån en blomstertrappa till en större storlek av deras Grow,  den lilla glasbollen/växthuset i glas, och ett miniväxthus.

Granit visade också upp ett miniväxthus på sin pressvisning, perfekt att ha på fönsterbrädan.
På Plantagens pressvisning förra veckan visade de upp en massa smarta och fina saker för växter och hemmaodlaren. Framför allt så var siktet inställt på den lilla trädgården, balkongen eller terrassen. Alltifrån pallkragar och odlingskrukor till smarta spaljéer och en växtnäringsflaska som tål att stå framme. Ja, för har ni tänkt på hur fula flaskorna till växtnäring, till tvätt/diskmedel mm, brukar vara, skrikiga färger och typsnitt. Precis som om leverantörerna tror att man blir helt design/stil/smak-blind när det kommer till vissa varor!? Är det en produkt som ska stå i förrådet så spelar det väl inte så stor roll hur den ser ut, eller jo, för det är ju inte svårare att designa en diskret/snyggare flaska än en ful, men framför allt så vill man ju ha snygga flaskor inne i hemmet och på öppna hyllor i trädgården, ursäkta utsvävningen.
Ja vad säger du, nu är det väl bara att börja på att förså och plantera. Min ambition är alltid på topp så här års, då tänker jag att ”i år” ska jag sjutton lyckas med , något i odlingsväg. Även fast jag bor inne i stan så har jag goda möjligheter, för vår bakgård är en grön, skön och lummig plats, utrustade med några pallkragar. Ska jag vara helt ärlig så har jag väl bara lyckats med jordgubbarna och smultronen. Men skam den som ger sig, i år tänkte jag ge mig på gurkor, vad tror du om det?
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inedningsdetalj, Inredare, Inrednig, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Interior, Odla, Plantera, Utomhus, Vårtecken;

Kommentera inlägget här :