Svenskt Tenn har lanserat en ny kollektion av Mimmi Blomqvist

Hej i mörkret! Har väl aldrig längtat efter våren som jag gör i år, men det är bara att hålla ut, för snart är den här. Tillsdess tittar jag på nyheter, och snart är också Stockholm Design Week här, vecka 6, och då händer det mycket roligt i inredningsbranschen. Brukar bjuda på många nyheter och roliga visningar. 
Men redan ni droppar det in en hel del, som mina senaste inlägg och dagens inlägg.
 
Son visar Svenskt Tenn nya kollektion av konstnären och formgivaren Mimmi Blomqvist. Tre skulpturala bruksföremål gestaltas på Blomqvists karaktäristiska sätt, med avstamp i naturens former och inspiration från det egna hemmet.
Mimmi Blomqvist tog en masterexamen i Keramik och glas på Konstfack 2022. Som formgivare strävar hon efter att skapa objekt bortom det förväntade, med intentionen att kombinera vardagliga bruksföremål med kärlek till lekfulla och skulpturala former. Den nya kollektionen Sirkka, namngiven efter Mimmis egen farmor, är formgiven exklusivt för Svenskt Tenn.
Sirkka tar avstamp i organiska former från naturen och det mjuka formspråk som Mimmi mött under sin uppväxt. De fyra produkterna hänger samman i design och uttryck, samtliga skapade utifrån en mjuk, svampliknande form. Förutom taklampan i mässing och glas, har hon även formgivit en pall i ask samt en skål i glas som lanseras i två olika storlekar.
 
Så här ser kollektionen ut och du hittar den i Svenskt Tenns butik på Strandvägen 5 i Stockholm samt online.
 
Ha en fin tisdag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Sirkka, Svenskt Tenn;

Kommentera inlägget här :