Väggar med sjögräs

Hej, idag lite om väggar, tapeter och framförallt sjögrästapeter.
 
Jag är väldigt svar för sjögrästapeter, vet att många inte håller med, men så är det ibland. Sjögrästapeter tycker jag ger en exklusiv känsla. Rummet blir vackert klätt och dämpar ljudet något. Finns både mönstrade och lite enklare, som jag föredrar. Nackdelen är att det är dyrt med sjögrästapeter, därtill svårt att sätta upp, du behöver här en hantverkare som verkligen behärskar sjögräs.
Sjögrästapeter är ett traditionellt östasiatiskt hantverk av färgat eller ofärgat naturmaterial, inte alltid  sjögräs, som klistras på pappersbakgrund. Tapettypen var särskilt populär i Skandinavien under 1950- till 1970-tal, jag minns att vi i mitt barndomshem hade en vacker hall med en sjögrästapet. I USA har den behållit sin plats i det mest exklusiva tapetsortimentet. Jag skulle nog vilja säga att jag ser sjögrästapeter lite oftare och får frågor om sjögråstapeter idag, och tror att den ligger och tickar på ingång.
 
Ha en fin tisdag!
Cuima Canvas, Mark Alexander, ca 5 165 kronor
Hedgerow, Pierre Frey, ca 25 940 kronor
Rafia Gunmetal, Mark Alexander, ca 5 400 kronor/rulle
 
Men som sagt sjögrästapeten har ju några nackdelar att brottas med så kanske att en imitation av en sjögrästapet, med struktur i, istället passar dig bättre.
Sjögräsimitationen är ofta med präglat papper för att stärka illusionen av flätning.
Arras04 från Wallquest, ca  998 kronor/rulle
 
Ett annat alternativt för att få en ombonad och skön känsla är tapeter med tygkänsla, finns många. Boråstapeter har t ex Linen, precis uppdaterad med hela 26 nya färger av nu totalt 35 färger. Enfärgade tapeter med en diskret, vacker linnestruktur som ger möjlighet att skapa en ombonad och högaktuell inredningsstil, i framkant med internationella inredningstrender.
Pris 449 kronor/rulle.
Swedish Gray
Vintage Wood
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Sjögrästapeter, Tapeter;

Kommentera inlägget här :