Delar av min vecka med AW och en pressvisning med enkla och avskalade produkter

Då var det fredag igen, solen skiner och en skön helg ligger framför mig och förhoppningsvis även dig. 
Jag smygstartade min helg i går med inte bara en utan två AW. Vet ni, att jag tycker att AW är så trevliga, opretentiösa och så där lagom helt enkelt.
 
Den första AW som jag var inbjuden till igår var hos härliga Trendgruppen PR, en PR-Byrå som representerar en hel del kunder som jag lånar produkter av till mina fotograferingar.
Och för mig som inte går till en arbetsplats med en massa kollegor varje dag så är såna här små tillställningar med kollegorna i branschen så trevliga. Ja, att prata lite om vad som händer i branschen, hur arbetsläget ser ut och om man hört något spännande. Tack Trendgruppen PR!
 
Den andra AW var tillsammans med vänner, minst lika trevligt hade vi i den mysiga hotellbaren på Bank Hotel.
 
Innan helgen kommer på riktigt så ska jag idag gå runt på stan, besöka butiker och presskontor, för att låna produkter till en kommande tidningsfotografering. 
 
Sen så har jag missat att berätta om min onsdagsmorgon, som började med en pressfrukost för Mujis.
Muji är ett Japanskt livsstilsvarumärke och väl mest kända för sin avskalade och minimalistiska design. 
Muji som grundades 

1980 

satsar nu på två klassiska serviser, 

Acacia Porcelain och Hakuji Porcelain, där de lyfter den japanska dukningstraditionen.

 

Den klassiska japanska borddukningen går tillbaka till 1500-talet. Till skillnad från de mera matchande serviserna som vi kanske oftast ser i våra dukningar här hemma, består den japanska dukningen av olika tallrikar, skålar och fat som är placerade i en asymmetrisk balans. 

I den japanska kulturen är servisen lika viktigt som själva måltiden, och att ha lämpliga misoskålar, sojasåsfat, tekoppar och andra bordsredskap för den japanska måltiden anses vara absolut nödvändig för att njuta av måltiden till fullo. 

Så den grundläggande principen bakom den japanska dukningen är att varje del av måltiden ska serveras på ett föremål som passar maten och förstärker dess skönhet.

När allt porslin har bestämts ska det ordnas och arrangeras på matbordet. Det finns otaliga variationer på hur ett japanskt bord dukas, beroende på vilka rätter som serveras.

Mujis serier Acacia Porcelain och Hakuji Porcelain är framtagna att följa både den japanska och västerländska dukningstraditionen.

Här en Video från visningen.

Önskar dig en härlig och mysig helg!

Taggar: Annette Eriksson, Det dukade bordet, Dina Rum Stockholm, Dukning, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdesigner i köket, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inspiration, Muji, Pressfrukost, Servis;

Kommentera inlägget här :