Varmblixt - Ikea och Sabine Marcelis

Just nu pågår Milanomässan, Salone del Mobile. Den stora möbelmässan med nyheter och spektakulära utställningar runt hela staden. Jag har varit där, men inte i år, nu sitter jag mest framför datorn och läser mejl med alla nyheter. Det går bra det med. Men visst är det roligt att vara på plats och framför allt gå runt på stan och titta på alla inspirerande uppbyggda utställningar, i allt ifrån palats till industrifastigheter.
 
Men som sagt, nu framför datorn, och fick precis ett mejl från Ikea där de visade några lampor ut ett kommande samarbete med den Rotterdam-baserade designern Sabine Marcelis. Nu är väl Ikea inte de som brukar inspirera mig mest, men tyckte ändå att lamporna som de visad var fina, och priser kommer säker att passa de flesta plånböckerna, vilket inte många andra nyheter på Milano mässan gör.
 
Kollektionen heter Varmblixt och två lampor ur kollektionen visas just nu i Milano.
Att utforska belysning som fångar ett dubbelt syfte är en kontaktpunkt i kollektionen Varmblixt. När lamporna tänds ger de ett varmt ljus som förändrar utseendet och känslan i ditt rum. Avstängda blir de skulpturala föremål var de än placeras. Lampornas fina formspråk betonas av hur de böjer sig ut från väggen, vilket är ett återkommande motiv i Sabines arbete. Lampornas böjlighet gör att de kan monteras både horisontellt och vertikalt och grupperas med fler lampor som en iögonfallande installation i ditt hem.
Varmblixt är designad för att inspirera till ett nytt intresse för hur ljus kan förändra utseendet, känslan och atmosfären i våra hem. För det kan det verkligen!
 
Men vi får vänta till våren 2023 innan vi hittar lamporna hos Ikea, jaja, men tiden går ju så fort, så snart är vi där!
Om den avlånga böjda ser fin ut när jag tittat lite närmare på den, finish och material,  så kommer jag i alla fall hugga en sån!
 
Ha en fin fredag och en härlig helg, kram!
 
Taggar: Belysning, Dina Rum Stockholm, Ikea;

Kommentera inlägget här :