Mattor - Idéer och inga omöjligheter

Hej, idag tänkte prata lite om mattor, hoppas det låter intressant!
 
Hur förhåller du dig till mattor? Själv så tycker jag att det är lite att lägga grunden för rummet. En matta skapar en värme till rummet samtidigt som mattan också kan förändra hela uttrycket i rummet. Mattan är alltså inget som man negligerar enligt mig.
Här lite tankar och även en kort berättelsen om hur en kunds matta gick ifrån tidningsbild till färdig matta.
 
En matta kan sänka ett rum lika väl som den kan höja ett rum. Fel proportioner, färger, mönster mm till ett rum blir ingen glad av.
Tänk bara tillbaka så där en 10-12 år i tiden och de flesta envisades med att bara ha en lite lapp/matta framför soffan i vardagsrummet, inget man blev glad över. Jag fick tala mig varm om att rummet blir så mycket finare med en stor matta som ramar in hela sittgruppen t ex. Men det där med storleken på mattan tycker jag att de flesta idag har ändrat uppfattning om, och idag drar de flesta på med en rejäl matta till rummet, topp säger jag!
 
Sen till utförandet av mattan. De flesta ligger fortfarande kvar vid att de vill ha en enfärgad matta gärna med lyster/silkestråd, inget fel.
Men jag vill förespråka mattor med mönster, antingen genom olika färger eller t ex enfärgad vävd i  olika höjder, och som därmed skapar ett mönster.
 
Jag ser att mina kunder blir mer och mer vågade i just den här frågan när jag pressenterar mattor som inte bara skapar värme i rummet, utan också en spänning till rummet genom mönster och toner.
Att göra sin egna personliga matta, som passar till miljön den ska ligga i, och att ta upp färger från både möbler och detaljer är något som jag verkligen rekommenderar.
 
När du väljer att anpassa mattan till rummet finns det nästan inga begränsningar. Du har en näst intill obegränsad färgpalett att hålla dig till och utförandet storlek/design är helt upp till dig. Visst låter det bra, behöver du hjälp så hör av dig.
 
Jag går gärna till Golwb när en matta ska tillverkas och min kund och jag har kommit fram till något spännande mönster och härliga passande färger till rummet. Här finns snygga förslag på coola/vackra mattor, men egna idéer är heller inget problem. Häromdagen var jag förbi och pratade med Anna på Glowb och hon visade mig både nyheter och favoriter. Kolla in där, eller hör av dig till mig så kan vi gå dit tillsammans, när du är ute efter en snygg matta. Bilderna på de olika mattproverna tog jag när jag var inne och tittade hos dem i veckan.
 
Och den sista bilden, kollaget, från ett mattprojekt som jag tidigare gjort för en kund. En kund som ville ha nya textilier där hemma. Gardiner, kuddar, omklädning av möbler och mattor bl a.
Vad det gäller mattan så visade kunden en bild från en italiensk tidning där kunden sett en matta som fallit i smak.
Utifrån den bilden skapade vi sen en liknande matta med hjälp från Glowb. Kunden blev så nöjd, liksom jag och Glowb. Den sista bilden är alltså ett kollage med några bilder från processen av tillverkning av mattan i Indien. Från tidningsbild till färdig matta. Inget är som sagt omöjligt! 
 
Fredag och därmed snart en ny hösthelg. Själv skulle jag ha åkt ner till Sörmland i helgen med några kompisar för höstpromenad i skogen och höstmiddag. Men sent igår bokade vi av allt, M´s man, en av de som skulle med, har fått Corona, trots två sprutor. Och provsvar för om M också är smittad kommer först på lördag. Ja, så det skulle helt enkelt inte känts så kul att sitta i en bil och sen på middag när man inte vet om en är en lite smittohärd. Ja, så det går inte att slappna av vad det gäller det där lilla viruset!
Så just nu är helgen ganska blank, men det brukar alltid dyka upp något trevlig. 
 
Ha en fin fredag och helg! Kram Annette!
Här ett bildkollage från en mattidé till en färdig matta. Med hjälp av en tidningsbild skapade jag tillsammans med min kund en matta som kunden önskade. Med rätt nyanser och kvalité på trådarna mm för kundens inredning. Och med förändringar som passade kundens hem och inredning, blev mattan precis vad kunden ville ha. Ett spännande och roligt jobb där mattan nu ligger på plats! Inget är omöjligt!
Taggar: Annette Eriksson, Design, Dina Rum Stockholm, Inspiration, Mattor;

Kommentera inlägget här :