Inredningspuffar del 7 - Köket

Då var det dags för Inredningspuffar del 7 - Köket. Som också får vara den sista allmänna puffen för specifika rum och utrymmen i hemmet.
Följande puffar kommer mer ingående att handla om viktiga, snygga, matnyttiga och smarta tänk om alltifrån, belysning, gardiner, färgsättning, akustik, tapeter, textilier, tavlor och så mycket mera. 
 
Och glöm inte att mejla mig om du behöver extra hjälp men någon fundering. Kostnad endast 350 kronor för varje påbörjad kvart. Mejla mig på annette@dinarumstockholm.com så kommer vi överens om en tid då vi hörs över telefon.
 
Men nu först lite tänk om köket.
Hur vill du ha ditt kök. Tänk igenom det här ordentligt för köket tillsammans med badrummet brukar vara rejält kostsamt att renovera eller bygga nytt. Ja, det är inget man brukar göra om vart annat vart tredje år, nej, det här ska hålla lång tid.
 
Klassiska kök håller så klart bättre över tid. Den klassiska stilen ger utrymme för stilar som lantligt kök, kök i herrgårdsstil men också modernt klassist med raka linjer och målat i tidstypiska färger. Kolla runt på bilder från tidsperioden du vill ha, bra inspiration.
Kvänums kök Modern Classic Steneby. Foto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com 

Klassiska material kan vara vitt kakel, marmor, rostfritt, plankgolv, stengolv.Klassiskt kök i lite herrgårdsstil med både marmor och stengolv, från KvänumFoto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com

Med köksluckorna ger man lätt köket en känsla, och sätter stilen på köket.Här ett modernt kök med skön storstadskänsla, kök från MarbodalFoto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com

Är det högt till översta hyllan se till att ha en liten stege i köket. Det är alltid lättare att hålla ordning om man når ordentligt.

Skåpinredning ända upp till tak ger bra med förvaring. Och du slipper dammsamlare över skåpen.

Till en del skåpinredningar finns det, till underskåpen, lådor i sockeln eller öppna utrymmen för kastrullen och lite större saker. En smart extra förvaring.Smart kastrull och plåthylla. Kvänums kök Modern Classic Steneby. Foto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com

Satsa på hyllor för alltifrån kryddor till kastrullock på insidan av dörrarna. Ja tänk praktiskt och funktionellt när du planerar ditt kök, går alldeles utmärkt att kombinera med ett fint utseende. Alla köksleverantörer ha en massa finurliga och smarta lösningar, så kolla runt.Hur smart är det inte att ha inbyggda fack för skärbrädorna. Kvänums kök Modern Classic Steneby. Foto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com

Många har öppna hyllor i köket, det ger ett både luftigt och fint intryck, men det gäller också att ha ordning på hyllorna.Kök från Marbodal. Foto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com

För att få matplatsen att ”hänga ihop”, ge ett mera ombonat intryck och minimera ljud av skrapande och skramlande stolar, är en matta ett bra grepp. Tänk bara på att mattan är tillräckligt stor. En tumregel är, samma form på mattan som på bordsskivan, men större. Mattan bör vara bordets storlek plus ca 70 cm på alla sidor. Så när du drar ut stolarna och sätter dig på dem ska stolsbenen helst fortfarande stå på mattan. Hittar man inte en matta i rätt storlek, så är ett bra alternativ att köpa en måttbeställd matta, på rulle, med en langetterad kant.

Ska matplatsen användas till långa middagar så är valet av stolar viktigt, ja, för vem vill sitta på en obekväm stol en lång middag.

Finns det plats för bord som går att göra större, med iläggsskivor, så är det mycket värt när gästerna blir många.

- Det bör vara ca 80 centimeter mellan vägg och bord, så man lätt kan dra ut stolen och sätta sig. Har man ett litet kök, så man jagar centimetrar runt bordet kan en platsbyggd bänk vara ett alternativ. Passar lika fint i ett stort kök såklart. Jag är väldigt svag för just platsbyggda bänkar i köket, liksom en snygg kökssoffa till matbordet.

Kökssoffor från Slettvoll Foto: Annette Eriksson, dinarumstockholm.com 
 
Det var lite tankar kring köket. 
 
Du gillar och kommenterar här under, på gillaknappen och i kommentarsfältet.
 
Känner du att du behöver fråga något om just din inredning, då kan du höra av dig så kan vi höras över telefon. Du ställer din fråga, kanske sänder du också över en/några bilder på rummet eller miljön du kört fast i, och vi diskuterar det hela. Smidigt och enkelt! Kostnad endast 350 kronor för varje påbörjad kvart. Mejla mig på annette@dinarumstockholm.com så kommer vi överens om en tid.
 
Eller om du rent av känner att det här blir för svår eller för tidskrävande, för tro inget annat, det är tidskrävande att få till en bra inredning :). Då hjälper jag dig så klart gärna med hela, eller delar av, din inredning. Kontakta mig då på annette@dinarumstockholm.com så bokar vi in ett förutsättningslöst möte.
 
Önskar dig en härlig helg! Kram! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Inredningspuffar, Inspiration, Kök, Köksinredning;

Kommentera inlägget här :