Matnyttigt - Brysselkål

Så här i jultider, eller månaderna runt jul, så äter jag mer än gärna brysselkål. 
Vad tycker du om de små kålhuvudena? Om du liksom jag gillar dem så kommer här mitt bästa, och enklaste, recept.
Eller recept, det är inget exakt recept utan du tar och måttar så mycket du vill av ingredienserna. Jag som gillar både stark och smakrik mat kör på mycket av allt, men om du inte gillar alltför starkt drar ner på det hela, enkelt eller hur?
 
Du behöver i alla fall:
Brysselkål, ca 500 g
Chili
Vitlök
Riven ingefära
Rejäl knippe bladpersilja
Salt
Peppar
Olivolja
Stek allt och avsluta med att strö över färsk ruccola och kanske liter rostade hasselnötter eller andra nötter/fröer när det är klart.
 
Super enkelt och supergott!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Grönsaker, Inredningsdesigner i köket, Matnyttigt, Maträtt;

Kommentera inlägget här :