Happy Våffeldag, med både nyttiga och lite mindre nyttiga våfflor

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
 
Idag går jag lite ifrån mitt nyttiga tänk, men det måste man kunna göra ibland tycker jag. Men du som inte vill bli onyttig, jag har ett recept på våfflor av kikärtor lite längre ner här också, något för alla alltså.
Klassiska frasvåfflor ca 8 stycken
Blanda 100 g smält smör, 4 dl mjölk, 3 1/2 dl vetemjöl, 2 ägg, 2 tsk bakpulver.
Grädda och servera klassiskt med bär och vispgrädde. 
 
Testa annars ett lite nyttigare alternativ, riktigt goda de också!
 
Våfflor med kikärtor
1 burk mixade kikärtor, 2 dl mandelmjölk/mjölk, 2 ägg mixa ihop. Blanda med 1 1/2 dl majsmjöl, 1 msk kokossocker, 1 tsk bakpulver, 1 krm salt, 1 msk kokosolja/rapsolja, eventuellt lite färsk persilja eller timjan.
Grädda och servera med något nyttigt som du gillar. 
Taggar: Enkel matlagning, Frasvåfflor, Inredningsdesigner i köket, Kikärtsvåfflor, Matnyttigt, Vegetariskmatlagning, Veggo;

Kommentera inlägget här :