Capri, en underbar ön, och en lika underbar textil inredningskollektion

Adoro Capri!
Att jag bott i Italien ett par år, och att jag sen dess är väldigt svag för landet det vet ni som följt mig här på bloggen. Men jag har nog inte nämnt att min absoluta italienska favorit ö är Capri i Neapelbukten.
Jag har varit på Capri ett par gånger och jag LOVE CAPRI! Där innefinner sig den optimala lyxiga semesterkänslan tycker jag. Det är en fantastiskt vacker ö med dramatiska klippor som störtar rakt ner i det blå Medelhavet, där det inte så sällan guppar av lyxiga yachter i den stålande solen. Ja det har alltid varit underbart väder när jag varit där, tummen upp på det! På klipporna klättrar det lyxiga hus, och vackra Villa San Michele ska man så klart inte heller missa. Om jag blundar så ser jag utsikten därifrån, ja ni förstår ju att ön gjort ett starkt intryck på mig. 
 
Capri heter också den exklusivt designade textila inredningskollektion för Svenskt Tenn som Lars Nilsson skapat. Ja ni vet han som arbetat med några av världens största modehus, Nina Ricci, Christian Dior, Bill Blass, Ralph Lauren, Christian Lacroix och Balmain. 
 
Den exklusivt designade kollektionen Capri består av sju tyger, fyra tryckta och tre vävda mönster, som bygger på olika kombinationer av breda eller smala ränder i flera färger, och ett som närmast liknar blyertsstreck. Mönstren är ritade för hand med akvarell, krita och tuschpenna. I kollektionen finns också mattor med invävda ränder av fårskinn, superfina, och brickor med mönster från tygerna.
Inspirationen till kollektionen fick Lars Nilsson förra sommaren då han vistades på just Villa San Michele på Capri som en del i ett konstnärsstipendium.
 
Under våren, 23 mars - 27 maj, visas kollektionen i en utställning med samma namn, Capri, hos Svenskt Tenn, Strandvägen 5. Jag var på pressfrukost där i morse och tittade på utställningen, missa inte! 
 
Trevlig fredag och trevlig helg, kram!
Taggar: Capri, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inspiration, Lars Nilsson, Nyheter, Ränder, Svenskt Tenn, Textilier, Tyger;

Kommentera inlägget här :