Quinoabiffar med sötpotatispommes

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Det här måste du testa för de här biffarna är riktigt goda, för att inte tala om sötpotatispommesen som är löjligt goda. Lite pyssel att få till allt, men absolut inte svårt. Det svåraste är väl att få biffarna att hålla ihop i stekpannan, tycker du att det är svårt så lägg in dem i ugnen, och vänd när de fått en fin yta, det finns lösningar på det mesta!
 
Du behöver det här, 8 quinoabiffar:

2 dl färdigkokt quinoa
1 burk svarta bönor
0,5 dl grahamsmjöl
0,5 rödlök
1 msk chiafrön eller 1 ägg
vatten
spiskummin 
salt och peppar
olja till stekning

För att göra sötpotatispommes behöver du:

1 gul och 1 röd sötpotatis, eller hur du vill, jag tycker att det blir fint med olika färger
Torkad timjan/mynta,/oregano/rosmarin eller någon den krydda som du gillar
olja
salt och peppar

Börja med att sätta ugnen på 225°C. Skala sötpotatisen och skär den till smala stavar. Lägg potatisstavarna i en ugnsform tillsammans med olja och kryddorna. Stek i ugnen tills stavarna blivit mjuka inuti och lite krispiga utanpå, ca 45 minuter.

Koka quinoan enligt förpackningen. Blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten och ställ kallt eller använda 1 ägg. Häll av spadet från bönorna, skölj dem och mosa dem lite lätt med en gaffel. Finhacka rödlöken. Blanda därefter ihop alla ingredienser i en skål, inklusive chiafröna. Låt blandningen gärna stå kallt en stund för att den ska bli lite fastare, men funkar att använda på en gång också. 
 
Stek biffarna på medelhög värme med mycket olja eller smör. Peta inte på dem för mycket, då går de lätt sönder, utan vänd biffarna när de fått en fin yta på undersidan. Här går det alltså bra att skjuta in biffarna i ugnen istället, vänd när ytan ser fin ut. Servera med lite grönt och ringla över lite av en dressing du gillar, jag tycker att det är gott med senapsdressing.
Smaklig måltid och trevlig söndag! Kram!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Inredningsdesigner i köket, Quinoa, Sötpotatis, Sötpotatispommes, Vegetariskmatlagning, Veggo;

Kommentera inlägget här :