Contura i41 favorit i ny smäckrare design

Hej, sommaren har inte velat släppa taget i år, härligt!, men snart så vinner väl hösten. Då skulle jag gärna ha en öppen spis, men man kan ju inte få allt helt enkelt.
Men om jag hade en snygg modern fjällstuga eller ett modernt utformat sommarhus så skulle jag absolut fundera på att ha en Contura i41 från Contura.
 
Contura i41 är stilren i svart, värmelagrande täljsten eller cool vit artstone. Den här kaminfavoriten har just fått uppdaterad design med ännu fler fina detaljer och ännu fler valmöjligheter. Contura i41 är redan en klassiker hos Contura, med sin vinklade lucka som visar mycket av elden från flera håll. Nu är kaminen något smalare, vilket gör den ännu mer lättplacerad.
 
Braskaminen Contura i41 har hängt med ett tag och kanske är det för den stilrena designen i kombination med flexibiliteten och den speciella luckan som kan vinklas åt både höger och vänster som den är så populär. När modellen nu uppdateras så är det med ännu fler finslipade detaljer och fler valmöjligheter.

Nya Contura i41 är smalare än tidigare och är nu 82 cm bred. Den har samma stora glaspartier som gör att elden syns från flera håll. Luckan öppnas genom att hissas mjukt uppåt vilket ger en behaglig känsla. Den anpassas lätt till olika hem genom att den finns med en rad omramningar, som stilren svart eller vit plåt, naturligt mönstrad, värmelagrande täljsten eller med Conturas egenutvecklad Artstone som finns i vit, naturell eller antracit. För extra effekt finns också ett invändigt värmelagrande magasin av powerstone som tillval. Det går även att välja till en bänk eller ett ved fack i två storlekar.

– Contura i41 har också en verkningsgrad på hela 81 procent vilket gör att det går åt mindre ved. Den har också HR-glas, som minimerar utsläpp och reflekterar strålningsvärmen tillbaka in i brännkammaren och ger en renare eld, säger Catharina Björkman, Marketing Communication Manager på Contura.

Ha en fin dag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Braskamin, Contura, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner;

Ny lampa från Gubi - Coppia bordslampa

Hej, ute efter en bordslampa som med sin fina design inte bara ger ett vackert sken utan också ser ut som en fin skulptur, då är det här något för dig tror jag. En lampa från Gubi som i alla fall fångade mitt intresse.

Coppia bordslampa av Vibeke Fonnesberg Schmidt, som är uppkallad efter det italienska ordet för "par", går på gränsen mellan design och skulptur - ett kännetecken för mycket av hennes arbete som ljusdesigner. Coppia sitter i skärningspunkten mellan konst, design och hantverk och hittar skönhet genom att leka med geometri.

Trogen sitt namn är Coppia en design som hyllar ihopparningar, möten och dualiteter. I Coppia sammanför Fonnesberg Schmidt två material – rostfritt stål och plexiglas – i en dubbelskuggad bordslampa. Lampan har en elegant kontur och är formad av två uppsättningar plexiglasskivor i olika storlekar, fästa på plats i ett band av böjt rostfritt stål, vilket behåller lampans form.

Finns i olika färger, och finns i butik från sluter av september.

Ha en härlig dag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Belysning, Bordslampa, Dina Rum Stockholm, Gubi, Inredningsdesigner;

Höstnyheter från Indiska

Hej, i morse var jag på en visning av Indiskas nyheter för hösten, med både Inredning och Fashion.
 
Indiska har en lång historia och bildades för över 120 år sedan. 1901 öppnade Indiska Utställningen, vilket var en kombinerad butik och utställning på Regeringsgatan i Stockholm. Detta var början på vad som så småningom skulle bli Indiska. Det var Mathilda Hamilton, en berest kvinna från Finspång, som grundade verksamheten. Som 17-åring klev hon ombord på ett fartyg till Amerika, där hon planerade att studera missionshälsovård. Men det blev inte som planerat, istället hamnade hon på en föreläsningsturné om nykterhetsfrågor, vilket visade sig passa henne bra. Och på den vägen kom sedan Indiska till.
 
Men de senaste åren har Indiska haft det lite turbulent. Och efter konkursen av Indiska förra året har nu företaget köps av Indiska 1901 (ett nybildat bolag helägt av Färna Invest AB).
 
Jag kände igen Indiskas koncept, och det är också något man vill fortsätta att utveckla. Men, jag såg också ett Indiska med ett mera exklusivt sortiment i både fashion och inredning, bättre kvalitéer och lite mera moderna.
Vi tittade på ett sortiment inom fashion med härliga kappor/jackor i finaste ull och kjolar, tröjor, klänningar med fina mönster och en del lite mera stilrena modeller.
Inom inredningen fanns en hel del vintage, skåp, skålar, urnor, pallar mm. Men också en hel del nya härliga mattor, småbord och porslin.
 
Kolla in vetja!
 
Här är lite av vad jag såg!
 
Ha en fin tisdag!
 
 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Indiska, Inredningsdesigner;