Nytt till sängen

Det där med överkast har de senaste åren varit mindre populärt. Själv så är jag heller inte så förtjust att bädda med överkast över hela sängen. Ja ända upp, till och över kuddarna. Men å andra sidan så kräver det även snygga påslakan om man som jag bara lägger ett överkast/snygg pläd eller liknande endast över halva sängen. Men för mig som är lite av en pedant vad det gäller alla de här delarna funkar det bra ändå.
Hur bäddar du?
 
Vill du ha ett lite större och rejälare överkast, som går att bädda med över hela sängen eller lite luftigare, och enligt mig lite snyggare, endast över halva sängen. Så såg jag det här fina överkastet, från Ellos. Funkar till båda typerna av bäddning.
Samtidigt som det passar lika fint i ett lite mera sofistikerat sovrum med fina träpaneler på väggarna. Som i ett sovrum, typiskt för en ung bloggerska, och där med, för mig, en lite för stereotyp inredning. 
 
Men visst är överkastet fint, och trots mönstret ett överkast som kan passa fint till de flesta inredningsstilarna. Skulle t ex också vara fint i ett lite mera bohemiskt sovrum eller ett mera internationellt lyxigt och eklektiskt sovrum, allt hänger som vanligt på hur du sätter ihop din inredning.
 
Ha en riktigt skön fredag och helg, kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bäddning, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Sovrum, Sängkläder;

Ann Demeulemeeste och Svenskt Tenn

I måndags berättade, och visade, jag en del av den belgiska designern Ann Demeulemeeste nya lampkollektion, i samarbete med Serax.
Nämnde också att prylar till det dukade bordet var på gång, också de i samarbete med producenten Serax.
Porslinsserien med namnet Dé kommer att säljas på Svenskt Tenn, som initialt fått ensamrätten till försäljningen i Sverige. 
 
I morse var det pressvisning på Svenskt Tenn för porslinsserien. Själv så var jag och piffade det sista på ett av mina inredningsprojekt så jag hann inte dit. Men nu har jag fått pressbilderna i min hand, så jag kan visa er dessa. Tycker att serien ser fin ut, vad tycker du?
 
Liksom Ann Demeulemeeste lampor har hon även på porslinsserien Dé lekt med hennes karaktäristiska spel med skuggor och ljus, här genom handmålade streck i olika graderingar av svart och rött. 
 
Porslinsserien Dé finnas till försäljning i Svenskt Tenn butiken och på webben från och med 21 mars 2020.
​Prisexempel: Assietter från 400 kr/styck, mattallrik från 600 kr/styck, skålar i olika storlekar 200 kr – 680 kr, kopp 260 kr, ​glas från 160 kr.
 
Fin torsdag på dej, kram!
 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Ann Demeulemeester, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Glas, Inrednig, Inredningdesigner, Inspiration, Nyheter 2020, Porslin;

Snygga och funktionella köksredskap

Det danska företaget Eva Solo har alltid enkla, funktionella och smarta produkter. Nu har de kommit med en ny serie köksredskap som även de platsar in fin här. 

Eva Solos nya serie Green tools består av just funktionella och hållbara köksredskap. Exempel på redskap är vitlökspressen där du använder din kroppstyngd när du pressar istället för handkraft, en press för burgare som skapar de perfekta grönsaksbiffarna och den smarta kryddkrossen som fint krossar kryddorna och samtidigt samlar upp krosset i den lilla behållaren. Till serien hör åtta nya redskap där handtagen i komposit är av 50 procent vetefibrer.

Jag ska slå till på den där vitlökspressen, som jag tycker verka riktigt smart.  

Önskar dig en fin onsdag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Citruspress, Dina Rum Stockholm, Inredningdesigner, Inspiration, Köksredskap, Nyheter 2020, Vitlökspress;