Att förvilla och gömma

INREDNINGSINSPIRATION / Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gömma TVn, Idé, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningsidéer, TV, Tavelhäng, Upphängt / Permalink / 0
Något som de flesta vill gömma där hemma, men ändå oftast hamnar på en framträdande plats och rakt i blickfånget det är TVn. Ful som stryk om du frågar mig och jag gömmer gärna eländet.
Det finns en del smarta lösningar. Nedsänkt i en nisch i väggen, en sammetsgardin som täcker väggen och TVn eller så kan du förvilla och gömma utan att egentligen gömma. Du kan t ex placera TVn på väggen omringad av några snygga tavlor. Ungefär som på bilden, även om det nog inte är en TV som är den svarta i ram på den här bilden, så är i alla fall det här en lysande idé och resultatet blir detsamma.

Midsommar

INREDNINGSINSPIRATION, UTOMHUS / Inspiration, Jordgubbar, Midsommar, Natur, Sverige, Sörmland, Tradition / Permalink / 0
Midsommar, och var vore väl en midsommar utan lite kyla, ser att ordningen är återställd och just under midsommar blir det kallt och en och annan regnskur...hahaha. Men nästa vecka är värmen och solen tillbaka, precis som det ska vara alltså, och jag har en utomhusfotografering så jag är tacksam.
Nog om vädret, för det är som det är. Jag kommer i alla fall att fira midsommar med ca 20 vänner nere i Sörmland, precis som jag gjort de senaste 7-8 åren. Med glada vänner, god mat, lekar och vackra omgivningar blir det alltid bra ändå. Jag brukar stå för tårtorna och det gör jag i år också, traditionella med mycket jordgubbar. 
Med de här bilderna, från tidigare midsommrar och från omgivningarna där jag firar, vill jag önska dig en underbar midsommar. Stor kram! 

För Ikea - Föremål av Per B Sundberg

INREDNINGSINSPIRATION / Annette Eriksson, Askar, Begränsad upplaga, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Konstnär, Kruka, Kudde, Ljusstake., Matta, Nyheter2018, Per B Sundberg, Pläd, Sammarbete, Vas / Permalink / 0

Kollektionen FÖREMÅL, som släpps 7 september 2018 i en begränsad upplaga på 16 IKEA varuhus i Sverige, är 26 fula, eller fina, ja, i alla fall ganska udda och charmerande produkter för hemmet. I kollektionen finns allt ifrån mattor, ljusstakar, plädar, kuddar, vaser, askar mm.

Tillsammans med konstnären Per B Sundberg har Ikea utforskat en lekfull och maximalistisk sida av svensk design. 

Per B Sundberg som är en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Hans något punkiga tillvägagångssätt präglas inte bara av humor utan också av ett drivet hantverk. Nu har han för IKEA skapat en udda samling unika utropstecken.

Trotts att punkigheten inte alls faller under min smak, och miljöbilderna mest skapar ångest hos mig, så blev jag väldigt förtjust i några av produkterna. Blir väl därmed tvungen att hänga på låset den 7 september. Vad tycker du?

Foto: Ikea
Till top