Jag vet vad jag vill ha på väggarna

INREDNINGSINSPIRATION / Inredningsdetalj, Konst / Permalink / 0
 
På tal om väggar, konst och smyckning av just väggar, som jag skrev om igår här på bloggen. En av mina favoriter bland foto och fotografer, Slim Aarons kommer att få en egen utställning på Getty Images Gallery. Getty Images Gallery som öppnade sitt andra galleri i världen här i Stockholm, Sturegatan 16, tidigare i år.

Den amerikanska fotografen Slim Aarons dokumenterade under sitt liv de rika och berömdas lekplatser runtom i världen. I utställningen som Getty Images Gallery nu presenterar kommer två av hans mest kända samlingar, Slim’s Riviera och Poolside visas.

Slim’s Riviera är en samling bilder som porträtterar Rivieran och dess kända jetset-liv. Poolside är en dokumentation av både offentliga och privata pooler. Från stora hotell som visar modeshower till intima möten i privata trädgårdar, bilder med en känsla av lyx och privilegierat leverne med andra ord.

Utställningen kommer att vara öppen mellan 31 maj till 31 juli, och jag kommer inte att missa den!
 

Snabb lösning

INREDNINGSINSPIRATION / Inredning., Inspiration, Speglar / Permalink / 0
När jag gör inredningar så är det inte ovanligt att mina kunder även behöver hjälp med vad de ska hänga på väggarna, ja konst för väggarna. Ibland går jag ut med mina kunder och tittar på gallerier bara för att de lättare ska kunna klä sina önskemål i ord, ja, vad gillar de helt enkelt. Sen är det lättare att titta på just den delen. Men att hitta det som man vill ha på väggarna kan ibland ta ganska lång tid, för jag tycker inte att man ska ”snabbköpa” i det här läget, utan leta tills man hittar något som man verkligen gillar. Men det kan ju vara ganska trist med tomma väggar, ja tills man hittat det rätta. Då finns det många ”nödlösningar” att ta till. Som den här, med tre stora runda speglar. Speglarna får gärna vara olikfärgade, och storlekarna behöver inte heller vara de samma, snyggt är det tycker jag. Ha en fin måndag!
 

Sommarfräsch frukost

MATNYTTIGT / Grapefrukt, Inspiration, Sommarfräscht / Permalink / 0
Nu är det dags för ett litet enkelt recept kan jag tycka, så håll till godo. Jag gillar grapefrukt men kan tycka att det är lite meckigt att äta en halva med sked. Men nu har jag hittat en ny variant på att äta den gula godingen. Skär bort skalet på grapefrukten, så hinnorna och det vita försvinner, dela sen i mindre bitar. Skär ner 6-8 myntablad och strö över grapefrukten tillsammans med ca en tesked sesamfrön. Supergott och fräscht, och hur enkelt var inte det!? Att sen matcha grapefrukten med uppläggningen gör så klart allt lite piffigare, som här på Royal Copenhagens fina porslin. Ha en fin onsdag, och sen en sån där liten extra helgdag mitt i veckan.
 
 
 
 
Till top