Lika fantastisk vacker som vidrigt brutal

Jag som inte är någon storkonsument av serier eller tv-serier trillade ändå över en på SVT Play i helgen, The Handmaid's Tale, har du sett den? Jag fastnade för den för den är ju helt fantastiskt vacker, vackra miljöer och vackert filmad! Men, den är lika vacker som brutal. Ja, det är ju en vidrig historia och det är scener som jag inte kan förstå att man överhuvudtaget kan komma på. 

Om du inte sett den så är handlingen att USA tagits över av tungt beväpnade kristna fanatiker. Där de nya härskarna kallar staten Gilead, en stat där man fråntagit kvinnor sina rättigheter. 

Huvudperson i serien arbetar som tjänarinna i en regimtrogen överklassfamilj, där hennes uppgift är att handla mat och ligga med mannen, för att bli gravid och föda barn. För huvudpersonen i serien är nämligen en av få fertila kvinnor som finns kvar. 

Hemsk historia, men ändå väldigt bra och fängslande serie, och som sagt otroligt vackert filmad med fantastiska miljöer!

Ha en fin måndag Och trevlig Valborg!

Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inredningsstylist, Inspiration, Tv-serie;

Lätt och fräsch frukost, eller varför inte lunch

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Jag gillar grapefrukt men kan tycka att det är lite meckigt att äta en halva med sked. Men man kan ju äta dem på annat sätt än rakt upp och ner med en sked. Som den här goda varianten.
 
Du behöver:
1 Grapefrukt
Färska myntablad
1-2 tsk Sesamfrön
 
Skär bort skalet på grapefrukten, så hinnorna och det vita försvinner, skär sen ner i mindre bitar. Skär ner ca 7-8 myntablad, eller så många du vill, och strö över grapefrukten tillsammans med sesamfrön. Lägg upp på en fint tallrik, klart!
Supergott och fräscht, och ja, mycket enklare kan det väl inte bli.
Ha nu en riktigt härlig söndag! 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Frukost, Grapefrukt, Inredningsdesigner, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Kök, Lunch, Matlagning, Matnyttigt, Mynta, Sesamfrön;

Veckans inspiration - Skydd för solen

Inte så konstigt att vi här i landet är ena riktiga soldyrkare, med tanke på att vi ca 8 månader om året mest har mörker, drivis, snålblåst och annat rusk. Men hur härliga solens strålar än är så gäller det att vara solsmart och passa sig en aning. Och - A little SPF a day keeps the wrinkles away.
 
På tal om farliga strålar så såg jag att det är Euromelanoma week i Sverige mellan den 14–18 maj. Då kan du passa på att kolla upp dina prickar på huden. 40 hudklinker håller då öppet för tidsbokningar utan remiss. De tar inte mer än ca 15 min att undersöka sina prickar eller hudförändringar. Läs mer här
Lästa att det är 40 000 svenskar som får hudcancerdiagnos varje år och cirka 500 dör av sjukdomen. Skandinavien ligger i topp tillsammans med de soliga länderna Australien och Nya Zeeland. 95–99 % av hudcancerfallen kan relateras till solande. Trista och hemska siffror, så mot bakgrund av det här tänkte jag visa en och annan solschysst produkt. 
 
Önskar dig en härlig helg, kram!
 
Solsegel, Designsegel // Solskydd, EVY // Solparasoll, Vansta Trädgård // Solglasögon, River Island // Loung Bed, Ethimo // Solhatt, Åhlens //
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetalj, Inspiration, Solglasögon, Solhatt, Solkräm, Solparasoll, Solsegel, Solskydd, Solsäng, Utomhus, Utomhusmöbler;