Pimientos de Padrón

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel och hyfsat nyttig  matlagning. Så efter önskemål från er, här kommer åter igen ett och annat av mina enkla recept.
Ja, så håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning här på bloggen.
Kommer det gäster till nyår eller ska ni bara göra något gott till er själva? Då tycker jag ett superenkelt och gott alternativ är stekta Pimientos de Padrón.
 
Så här gör du.
 
200 g pimentos Padron
4 msk olja
Rikligt med flingsalt
 
Skölj Padronen väl, och torka av dem.
Värm stekpannan, eller wokpannan som jag brukar använda för jag tycker det är lättare att röra omkring Padronen där, tillsätt oljan. 
Stek på medelhög värme tills Padronen får färg.
 
Lägg på ett papper så oljan rinner av, lägg upp på ett serveringsfat och salta med flingsalt.
 
Mmmmm.....gott som sjutton!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Drinksnacks, Enkel matlagning, Grönsaker, Inredningsdesigner i köket, Matnyttigt, Pimientos de Padrón, Recept;

God Jul!

Så var äntligen dagen snart kommen, dagen som alla små barn längtat så mycket efter, ja, kanske en och annan vuxen också.
Nu är det många önskningar som ska gå i uppfyllelse vill jag säga.
Själv så hoppas och önskar jag mig mest av allt att alla barn få en fin, mysig och varm jul! 
 
Jag kommer att fira traditionsenligt med familjen.
Vi brukar vara runt 12-13 stycken, i alla åldrar, och en och annan hund, vissa år uppemot 5 stycken, så det kan vara livat vill jag säga.
  
Allt är väldigt traditionellt, som jag tycker att det ska vara om man nu firar jul. Med julglögg, julmiddag, godisbord, julgran, många glimrande ljus, vackra blommor, många skratt och så klart en riktig jultomte :)
 
Så från mig till dig, en stor kram och en önskan om en riktigt stämningsfull och mysig jul!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dekoration, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Jul 2019, Juldekoration;

Matnyttigt - Brysselkål

Så här i jultider, eller månaderna runt jul, så äter jag mer än gärna brysselkål. 
Vad tycker du om de små kålhuvudena? Om du liksom jag gillar dem så kommer här mitt bästa, och enklaste, recept.
Eller recept, det är inget exakt recept utan du tar och måttar så mycket du vill av ingredienserna. Jag som gillar både stark och smakrik mat kör på mycket av allt, men om du inte gillar alltför starkt drar ner på det hela, enkelt eller hur?
 
Du behöver i alla fall:
Brysselkål, ca 500 g
Chili
Vitlök
Riven ingefära
Rejäl knippe bladpersilja
Salt
Peppar
Olivolja
Stek allt och avsluta med att strö över färsk ruccola och kanske liter rostade hasselnötter eller andra nötter/fröer när det är klart.
 
Super enkelt och supergott!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Grönsaker, Inredningsdesigner i köket, Matnyttigt, Maträtt;