Räcke med knopp

Ett räcke kan behövas både som fallskydd och avskärmning från övervåning ner mot nedervåningen. Ja det finns så klart en hel del andra användningsområden också. Men här tänkte jag inspirera till och visa hur fint det kan bli med ett egendesignat i mässing. Ja, varför inte lägga ner lite extra på räcket, när det kan bli så mycket personligare och finare, än ett standardräcke.
 
Bilderna är från ett penthouse designat av Dariel Studio, se HÄR.
 
Önskar dig en fin måndag!
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Annette Eriksson / Detaljer / Dina Rum Stockholm / Idé / Inredningsdesigner / Inredningsdetaljer / Inredningshjälp / Inredningsprojekt / Inspiration / Trappa / Trappräcke / Veckans Inspiration
Kommentarer (0)

Banana Leaf Wallpaper

Hur många tapeter finns det egentligen? Ja en fråga som näst intill är omöjlig att svara på kan jag tänka mig, jag svarar helt enkelt bara….väldigt, väldigt många! Men en av världens, kanske, mest kända tapet är väl ändå banana leaf ”The original Martinique Wallpaper”. Som designades av Don Loper redan 1942 för berömda Beverly Hills Hotel, där den fortfarande pryder Fountain Coffee Room. Många har såklart inspirerats av tapeten och mönstret, här ser du några. Vad tycker du, själv gillar jag både originalet och de som efterliknat originalet.
 
Ha en härlig helg!
 
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Annette Eriksson / Dina Rum Stockholm / Inredare / Inrednig / Inredningdesigner / Inredningshjälp / Inredningsprojekt / Inspiration / Tapeter / Väggar
Kommentarer (0)

Stylingtrick

Torsdag och stylingtricket för veckan handlar om både fördubbling och rymd.
 
Det var många år sen stora väggpartier med speglar och spegelväggar var heta. Men jag kan tycka att det börjar på att se riktigt fint ut igen med stora partier av speglar. Kanske inte såna där Ikeaspeglar med svarta fästen som var heta på 80-talet, och som var löjligt svåra att få upp, utan lite mera sofistikerade uppsättningar. 
Speglarna är inte bara fina att titta på utan ger också mer ljus och rymd åt rummet, ja det dubblar liksom på rummet. Vad tycke du?
 
Önskar dig en trevlig torsdag!