Ann Demeulemeesters lampor för Serax

Vem vill inte inte ha en cool lampa.
 

"Minst lika spännande som ljuset från en lampa är skuggan som den trollar fram“
Ann Demeulemeester.

När Ann Demeulemeester beslutade sig för att lämna sitt legendariskamodemärke 2014, tog hon även beslutet att börja ett nytt liv på landet med sinkonstnärliga själsfrände Patrick Robyn. Tillsammans började de renovera ett 1800-talshus utanför stan och formgav sin egen blomsterträdgård och grönsaksodling.

Ann började experimentera med recept för hemodlade råvaror och snart behövdes också tallrikar och bestick, bord och även lampor. Dessa två kreatörer, för vilka skönhet är lika viktig som andning, hade nu friheten att själva börja formge det som behövdes och att använda samma distinkta formspråk som de har utvecklat under sina år tillsammans.

Sprungen ur en önskan att dela dessa nya kreationer med världen föddes tanken 2018 att producera dessa unika produkter tillsammans med det belgiska företaget Serax. Resultatet av detta samarbete blev ett antal Ann Demeulemeester-kollektioner - porslin, glas, bestick och även lampor – föremål som är såväl skulpturala som funktionella. 

I sin nya lampkollektion använder sig Ann Demeulemeester av olika material som porslin, viskos och metall och likt i hennes kollektioner runt det dukade bordet, leker hon med kontrasterna ljus/skugga och svart/vitt.

Lamporna kommer att säljas av Artelleriet och finns redan nu att beställa i deras webshop.

Här en del av lamporna, delar till det dukade bordet visar jag lite längre fram.

Ha fin måndag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Ann Demeulemeester, Annette Eriksson, Belysning, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningdesigner, Inspiration, Nyheter 2020;

Kommentera inlägget här :