Sötpotatisnudlar

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Idag ett superenkelt recept med sötpotatisnudlar som grund.
 
Jag gick ett tag och bara tittade och funderade på att köpa ett paket sötpotatisnudlar. Men eftersom jag inte tycker att sötpotatis är det som ligger i topp hos mig stannade det vid att jag bara sprang förbi sötpotatisnudlarna.
Tills en dag då det var provsmakning av nudlarna i min butik, så bra med provsmakning av nya produkter i butiken kan jag tycka. Jag testade så klart och pratade lite med kvinnorna som lagade maten. Dels så visade det sig att nudlarna var gjorda på vit sötpotatis, finns ju vit, orange och blå/lila. Smaken är ganska olika, fick jag lära mig. Och den vita som nudlarna är gjorda av passar tydligen mig utmärkt, för sötpotatisnudlarna visade sig var riktigt goda och ett bra och nyttigare alternativ till alltifrån spagetti till vanlig potatis.
 
Jag har testat att tillaga två olika rätter, den som jag visar här går så snabbt att göra, och blir riktigt god.
 
Koka nudlarna i en stor kastrull med mycket vatten i 6 minuter
Undertiden skär du grönsaker som du gillar. Jag skar blomkål, purjolök, färska champinjoner, vitkål, tunt. 
Lägg alla grönsakerna i ett durkslag och häll över nudlarna och allt vatten. På det sättet förväller du grönsakerna lite lätt.
Lägg upp på ett serveringsfat eller i portionsskålar och stänk över lite nudelsås, jag använde Imos. Och om du vill, lite chiliflaks, ni vet jag gillar ju lite hetta i maten så jag strör på en hel del.
Sen är det bara att röra om och äta.
Tar i princip inte längre tid än 6 minuter att göra, häpp!
 
 
Det andra receptet jag testat är att servera med wokade quornbitar och grönsaker, supergott!...och jag visar det någon annan söndag, om ni vill.
Smakligmåltid och ha en fin söndag!