Sötpotatisnudlar

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Idag ett superenkelt recept med sötpotatisnudlar som grund.
 
Jag gick ett tag och bara tittade och funderade på att köpa ett paket sötpotatisnudlar. Men eftersom jag inte tycker att sötpotatis är det som ligger i topp hos mig stannade det vid att jag bara sprang förbi sötpotatisnudlarna.
Tills en dag då det var provsmakning av nudlarna i min butik, så bra med provsmakning av nya produkter i butiken kan jag tycka. Jag testade så klart och pratade lite med kvinnorna som lagade maten. Dels så visade det sig att nudlarna var gjorda på vit sötpotatis, finns ju vit, orange och blå/lila. Smaken är ganska olika, fick jag lära mig. Och den vita som nudlarna är gjorda av passar tydligen mig utmärkt, för sötpotatisnudlarna visade sig var riktigt goda och ett bra och nyttigare alternativ till alltifrån spagetti till vanlig potatis.
 
Jag har testat att tillaga två olika rätter, den som jag visar här går så snabbt att göra, och blir riktigt god.
 
Koka nudlarna i en stor kastrull med mycket vatten i 6 minuter
Undertiden skär du grönsaker som du gillar. Jag skar blomkål, purjolök, färska champinjoner, vitkål, tunt. 
Lägg alla grönsakerna i ett durkslag och häll över nudlarna och allt vatten. På det sättet förväller du grönsakerna lite lätt.
Lägg upp på ett serveringsfat eller i portionsskålar och stänk över lite nudelsås, jag använde Imos. Och om du vill, lite chiliflaks, ni vet jag gillar ju lite hetta i maten så jag strör på en hel del.
Sen är det bara att röra om och äta.
Tar i princip inte längre tid än 6 minuter att göra, häpp!
 
 
Det andra receptet jag testat är att servera med wokade quornbitar och grönsaker, supergott!...och jag visar det någon annan söndag, om ni vill.
Smakligmåltid och ha en fin söndag! 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Grönsaker, Inredningsdesigner i köket, Matlagning, Matnyttigt, Maträtt, Sötpotatisnudlar, Vegitarisk;

Hur tar du dig igenom den här perioden

Ja, har du några knep för att övervinna januari-mars? För mig har, så länge jag minns, januari till mars varit mina hatmånader. Hat är kanske ett lite väl starkt ord, men jag gillar sjutton inte den här perioden. Har inte haft någon inspiration till att blogga heller, som du kanske märkt, lite tyst här inne. Men det innebär inte att jag inte jobbar, har fullt upp med diverse projekt.
Men nu är det bara att kämpa i ca en månad till, det kommer att gå bra, säger jag som i grunden är en glad och positiv person, trots mina mindre glada tillrop här.
Får hitta på roliga utflykter och saker så mycket det går. Som i helgen då besökte jag Västerås, ingen världsmetropol direkt men hälsade på vänner där, och passade på att titta lite närmare på The Steam Hotel, fin skybar och en skön stämning. Lagom dagsutflykt från Stockholm är det också.
Ett skönt och härligt sett att fördriva den här mindre omfamnade perioden är annars att gå på snygga Gym och Spa anläggningar t ex. The Steam har för övrigt en Spaanläggning också, som jag inte besökte, men den ska vara fin.
Annars så menar jag riktigt lyxiga och fina anläggningar. Inte som mitt Sats gym som jag harvar mig upp till klockan 6.30 varje måndag, onsdag och fredag. Vet att det låter tidigt, men jag har haft de här träningsvanorna i säkert 15 år nu, så jag går nästan dit i sömnen..hihihi.
 
Men nu tilll yxiga Spa och Gym anläggningar, för jag såg det här superfina. Vet, ligger lite långt bort, ligger i Milano, men ändå, och en Milano resa piggar ju alltid upp.
Det är det nyöppnade exklusiva Ceresio 7 Gym & Spa i Milano som kombinerar fitness, hälsa och skönhet på högsta nivå som jag pratar om. Vid sidan av ett ultramodernt gym, har de även ett exklusivt wellness- och spaområde, designat och inrett i samarbete med Dornbracht, som jag tycker gör så mycket lyxigt och fint.
Spat ligger på bottenvåningen av den berömda byggnaden Ceresio 7 i Milano, känd för sin takbar. Modemärket Dsquared2 har sitt huvudkontor här och grundarna Dean och Dan Caten gav uppdraget till arkitekter från Storage Associati att utveckla och designa det nya Ceresio 7 Gym & Spa
Dornbracht har en himla massa sköna badrumsprodukter, och supersnygga. Hos Ceresio 7 den svarta duschen Sensory Sky vid sidan av poolen t ex erbjuder olika regnstrålar, dimma, ljus och doft kompletterar varandra i en komplex koreografi som inspirerats av vädret och naturens växlingar, hur härligt låter inte det! Supersnyggt ställe!
 
Spaanläggning i helgen eller inte så önskar jag dig en riktigt fin helg, kram!
Taggar: Annette Eriksson, Bad, Dina Rum Stockholm, Hälsa, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inspiration, Milano, Skönhet, Spa, Spa&gym;

Taglierini al Salmone - Taglierini med rökt lax

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen. 
Pasta äter jag inte så ofta, men ibland så gör jag en av mina tre favorit pastor, Taglierini al Salmone - Taglierini med rökt lax. De andra två favoriterna är Spaghetti vongole och Spaghetti frutti di mare. 
 
Idag ska ni få receptet på Taglierini al Salmone, för att den är superlätt att göra, dock inte den nyttigaste av mina lätta rätter. Men jag följer devisen, lite av allt i måttliga mängder kan inte skada. 
 
Den lyxiga såsen tillagar du på fem minuter blankt, så snabbt och enkelt!
 
500 g taglierini
ca 1 msk olivolja
1/2 liten finhackad gul lök
150 g färskrökt lax
2 dl kaffegrädde eller någon annan lite tunnare grädde
Svartpeppar
 
Fräs den finhackade löken i olivoljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Tillsätt hälften av laxen, grovt hackad, och grädden. Värm försiktigt och kör sedan allt till en slät sås i mixern. Klipp resten av laxen i tunna strimlor.
Koka pastan, låt den sen rinna av och lägg upp den på en serveringsskål. Häll över laxsåsen. Blanda och vänd ner den strimlade laxen, mal över lite svartpeppar. Servera.
Smaklig måltid!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Lax, Lättlagat, Matnyttigt, Pasta, Recept, Taglierini;