Asiatisk lax

MATNYTTIGT / Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkelt, Inredning., Inredningsdesigner, Lax, Matnyttigt, Maträtt, Recept / Permalink / 0
Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning och enkla godsaker.
Har fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning på söndagar här på bloggen.
Är du sugen på något med lax som lunch/middag idag, då har jag ett recept som jag gillar.
Den här laxrätten har följt med mig genom många år, kan ju bara bero på att den är supergod och väldigt enkel att göra. Precis sånt som jag gillar när vi kommer till egen matlagning.
 
Så här gör du:
 
4 portioner
 
4 laxfiléer, ca 125 g/st
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära, eller riven färsk 
1 tsk farinsocker
1 msk pressad lime
Zezt av 1 lime
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
 
Sätt ugnen på 225 grader. Läggfisken i en ugnssäker form, salta och krydda med ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök. Häll över grädden. Stek i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Riv över zest av limen.
Servera med grönsallad och ris, eller vad du gillar bäst. 
Trevlig söndag!

Röd inredning

INREDNINGSINSPIRATION / Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färg, Inredning., Inredningsdesigner, Inspiration, Rött / Permalink / 0
Rött är ju verkligen julens färg för de flesta av oss här i Sverige. Många tycker också att rött är en svår färg, ja svår att ha i inredningen, andra tider än till jul då. Många tycker till och med att rött är väldigt svårt i modet. Men har ni tänkt på att i just modet så har vi sett rött en hel del nu. Och nu är det visst inredningens tur, för rött ligger där ute och guppar. Vad säger du om rum i rött? Jag har ju lite svårt för allt för monokromt, men rött tillsammans med ljusare blått, rosa, gult eller varför inte beiget det tycker jag är riktigt snygga kombinationer. Sen så finns det en massa röda nyanser, så nyanserna måste så klart vara i harmoni, men det är en annan historia.
Här några inredningar i rött, så du får känna lite på färgen.
 
Ha en underbar helg kära du, kram!
 
Bilder från One Kings Lane

Formex - vad såg jag

INREDNINGSINSPIRATION / Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Formex, Inredning., Inredningsdesigner, Inredningsdetalj, Inspiration, Mässa / Permalink / 0
Igår var jag ute på Formexmässan hela dagen. Mässan med framför allt inredningsdetaljer, ja massor av inredningsdetaljer. 
Ingen mässa som brukar vara en aha upplevelse, men om jag ska säga något som jag tyckte mig se mera av än vanligt så var det, rotting/bambu och influenser från Asien. Ja det såg jag massor av. Men också 80-tal.
Jag tog en massa bilder och gör så att jag lägger upp en del här. Om du undrar över något speciellt så hojta till så försöker jag hjälpa dig så gott jag kan.
 
Ha en skön torsdagskväll!
 
Som sagt massor av rotting, bambu och Asien
Hade jag en liten prinsessa eller prins så hade jag stoppat ner hen här
Mina följeslagare under dagen, Johanna och Ann-Catherine
Hos Nicolas Vahé stod vi ett bra tag, smakade oss igen en massa godsaker. Ser du deras produkter, smaka! De har allt ifrån senap, till godis till nötter och massa mer, i spännande smaker och blandningar.
Hej 80-tal
Agneta Törnqvist gör vackra maffiga ljuskronor, för innomhus eller utomhus!
Den här lampan fastnade jag för, men det var rekvisita. Ibland ser jag såna här underbara gamla lampor på auktionssajterna eller auktionshusen, men inte billiga...men så vansinnigt snygga!
Till top