Capri, en underbar ön, och en lika underbar textil inredningskollektion

INREDNINGSINSPIRATION / Capri, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inspiration, Lars Nilsson, Nyheter, Ränder, Svenskt Tenn, Textilier, Tyger / Permalink / 0
Adoro Capri!
Att jag bott i Italien ett par år, och att jag sen dess är väldigt svag för landet det vet ni som följt mig här på bloggen. Men jag har nog inte nämnt att min absoluta italienska favorit ö är Capri i Neapelbukten.
Jag har varit på Capri ett par gånger och jag LOVE CAPRI! Där innefinner sig den optimala lyxiga semesterkänslan tycker jag. Det är en fantastiskt vacker ö med dramatiska klippor som störtar rakt ner i det blå Medelhavet, där det inte så sällan guppar av lyxiga yachter i den stålande solen. Ja det har alltid varit underbart väder när jag varit där, tummen upp på det! På klipporna klättrar det lyxiga hus, och vackra Villa San Michele ska man så klart inte heller missa. Om jag blundar så ser jag utsikten därifrån, ja ni förstår ju att ön gjort ett starkt intryck på mig. 
 
Capri heter också den exklusivt designade textila inredningskollektion för Svenskt Tenn som Lars Nilsson skapat. Ja ni vet han som arbetat med några av världens största modehus, Nina Ricci, Christian Dior, Bill Blass, Ralph Lauren, Christian Lacroix och Balmain. 
 
Den exklusivt designade kollektionen Capri består av sju tyger, fyra tryckta och tre vävda mönster, som bygger på olika kombinationer av breda eller smala ränder i flera färger, och ett som närmast liknar blyertsstreck. Mönstren är ritade för hand med akvarell, krita och tuschpenna. I kollektionen finns också mattor med invävda ränder av fårskinn, superfina, och brickor med mönster från tygerna.
Inspirationen till kollektionen fick Lars Nilsson förra sommaren då han vistades på just Villa San Michele på Capri som en del i ett konstnärsstipendium.
 
Under våren, 23 mars - 27 maj, visas kollektionen i en utställning med samma namn, Capri, hos Svenskt Tenn, Strandvägen 5. Jag var på pressfrukost där i morse och tittade på utställningen, missa inte! 
 
Trevlig fredag och trevlig helg, kram!

Ett rosa skimmer

INREDNINGSINSPIRATION / Dina Rum Stockholm, Inredning, Kastrull, Köksdetaljer, Nyheter, Nyheter2018, Rosa, Tekanna, Tillbringare, Tårtfat / Permalink / 0
Visst gillar jag rosa, i en inte allt för stor dos ska dock sägas. Men just den rosa tonen verkar liksom aldrig sluta att synas i inredningsvärlden. Den har varit omåttligt populär i inredningen de senaste åren, i allt ifrån bebisrosa till mörkare smutsrosa, och som sagt, färgen rusar fortfarande fram som ett skenande tåg genom inredningsbranschen, även om jag nu börjar på att skönja en avmattning i horisonten. 
Nu senast fick jag ett pressutskick från Le Creuset, som återlanserar sin rosa färg Chiffon Pink i ett begränsat sortiment inom gjutjärn och dekorativt stengods.
Chiffon Pink en feminin färg, som en riktig liten smällkaramell eller fluffig tårta. Du hittar produkter som tårtfat, pajformar, tekannor, koppar och vaser mm i den frestande färgen Chiffon Pink från 1 april hos Le Creuset.
 
Trots en viss mättnad på rosa kan jag inte låta bli att visa deras förföriskt lockande inspirationsbilder, som ett stort härligt rosa tårtkalas och det är ju aldrig fel. Mums!
 
Ser fram emot en solig vårig onsdag. Även om jag mest ska befinna mig i en fotostudio för styling av ett tidningsjobb, men solen lyser fint in även där. Trevlig onsdag, kram!

I full galopp hos Bucks and Spurs

INREDNINGSINSPIRATION / Bricka, Bucks and Spurs, Handgjort, Hästar, Inredning, Kudde, Scarfs, Skåp, Vildhäst / Permalink / 0

Förra veckan var jag in hos Bucks and Spurs på Karlavägen 58, en butik/showroom utöver det vanliga, här hittar du produkter som inte finns i andra inredningsbutiker.

Deras vision är att kunna göra och visa upp många olika designrelaterade projekt och produkter i sitt showroom. Sånt de designar och tillverkar själva, eller gör och genomför tillsammans med andra. Gemensamt är att allt har hög kvalitet, och alltid med en twist och i material som inspirerar.

Det där med twist och kvalitet stämmer verkligen, för som jag började så ser du inte deras produkter i andra inredningsbutiker, utan här hittar du spännande och lite annorlunda produkter/saker.

Som i torsdags då jag var inbjuden till ett vernissage hos dem, där de visades handgjorda möbler, detaljer, scarfs och annat spännande, med temat häst. Allt handgjort i fantaskiska material och med härliga historier. Har du inte besökt butiken/showroomet så tycker jag verkligen att du ska göra det.

Och har du en hästgalen jubilar i din närhet så kan du hitta den perfekta presenten här.

Önskar dig en fin tisdag!

Möbelkollektionen HOPIMässingsskulpturen Vildhästar av Per Josephson

Till top