Havsbottenkänsla

INREDNINGSINSPIRATION / Annette Eriksson, Blå, Dina Rum Stockholm, Engblad & Co, Inredning, Inredningdesigner, Inredningshjälp, Inspiration, Interior, Nyheter2018, Oceanblå, Tapeter, Wallpaper / Permalink / 0
Engblad & Co fina tapet Miramar som ingår i kollektionen Lounge Luxe kommer i slutet av maj i en ny Limited Edition-kulör, Oceanblå. 
Oceanblå känns ju som en given färg till mönstret tycker jag, och blir säker lika älskad som de övriga färgerna sägs ha blivit.

Miramar finns i butik från och med slutet av maj och rekommenderat pris är 799 kronor/rulle.

Simma lugnt och ha en super härlig onsdag. Jag fortsätter min rundvandring på stan och tittar på alla nyheter för hösten, ja, rapport kommer så fort jag hinner! Kram!

 

Mattkollektionen Zen väcker barndomsminnen

INREDNINGSINSPIRATION / AW18, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningdesigner, Inredningsdetalj, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Matta, Nyheter, Ogeborg, Zen / Permalink / 0
Härom dagen visade jag en bilder, HÄR, från min rundvandring bland höstens/vinterns nyheter. En bild var på mattan Zen.
När jag såg de här mattorna kom jag att tänka på min barndom och på landställe som jag höll till på under somrarna. För där fanns det grusgångar som ofta krattades fina med mönster, likadana mönster som de här mattorna har. Jag minns att jag inte ville gå på gångarna när de var krattade, för det var så fina, jag ville ju inte förstöra mönstren. Så kul att ibland, och på så oväntade sätt, slängas tillbaka till barndomen.
 
Min förra bild var kanske inte den tydligaste, så här kommer några till på den fina kollektionen.
 
Det är mattföretaget Ogeborg som inlett ett nytt designsamarbete med arkitekten och designern Axel Bjurström som formgett de fina mattorna i Zen kollektionen.  
 
Inspirationen för mattan Zen är hämtad från den japanska zenträdgården, där ett av grundelementen är grus eller sand som krattas i olika mönster och formationer. Mattorna, som är handtuftade i 100 % ofärgad ull, efterliknar det krattade gruset där nivåskillnaderna skapar ett taktilt och tydligt mönster, trots den monokroma färgskalan. Mattans mönster uppstår genom det tuftade ullgarnet som är både skuret och loopat med en 3D-teknik, och dess karaktär förstärks genom tuftens varierande höjd. Mattkollektionen Zen finns i fem naturliga färgställningar och kan beställas i önskad storlek. Pris från 7500 kr/kvm.
 
Ha en fin tisdag! Min tisdag kommer till stor del bestå av att springa runt till olika presskontor för att titta på AW18, rapport kommer! 
 

Ewa Home presenterar Ewa Switch

INREDNINGSINSPIRATION / Annette Eriksson, Belysning, Dina Rum Stockholm, Hemelektronik, Hemteknik, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Smartlösning, Teknik / Permalink / 0
Jag säger gärna ja tack till smart teknik, så länge det fungerar vill säga. För lika mycket som jag gillar smart teknik, lika mycket gillar jag inte smart teknik när den strular. Men strula ska den ju inte göra, så tummen upp för tekniken helt enkelt.
Jag fick en smart app presenterad för mig i förra veckan, Ewa Homes Ewa Switch. Som är en smart designad teknikprodukt som förenklar vardagen. Ewa Switch är en fjärrstyrd switch, dvs en kontakt som sätts i valfritt vägguttag. Med tillhörande app kan elektroniken sen styras oberoende av var användaren befinner sig i världen.
 
För att använda Ewa Switch kopplas en fjärrstyrd kontakt in i ett eluttag och ansluts till Wi-Fi. Genom den tillhörande appen i telefonen styrs de elektroniska produkterna från var användaren än befinner sig i världen.  
Allt det här klarar Ewa Switch:

Av/på: Styr och stäng av eller sätt på dina elektroniska apparater när som helst och från var du än befinner dig i världen.
Dimmer:  Ewa Switch kommer med en inbyggd dimmer.
Timers: Tidsinställ timers direkt i appen och schemalägg din elektronik för att förenkla vardagen.
Notiser: Ta emot notiser via email eller meddelanden i appen när något viktigt händer med din elektronik. 
Energiförbrukning: Håll koll på energiförbrukningen. Med Ewa Switch ser man enkelt hur mycket energi elektroniken förbrukar.
Temperatur: Ewa Switch har en inbyggd temperatursensor och rumstemperaturen kan avläsas i appen.
Grafer: Använd grafer för att se historiken över energiförbrukning och rumstemperatur.
Familjedelning: Bjud in familjemedlemmar/vänner/kollegor för gratis delning.
Kostnadskalkylering: Fyll i din energiförbrukningskostnad och kalkylera månadskostnaderna.
Timeline: Se vilka elektroniska apparater som är på- eller avslagna och när de är det.

Ewa Switch kostar 795 kr/st och säljs på 
www.ewahome.com.
Appen laddas ned gratis på App Store eller Google Play.
Ja tack på den här lösningen säger jag. 
 
Ha en fin måndagseftermiddag!
Till top