Vackert på olika sätt

Att se det vackra, i det lilla, i det stora, i det stilrent enkla, i det färgstarka kreativa. Ja, att välja ut vad som är vackert kan bara var och en av oss göra själv.
Själv tycket jag att jag kan se det vackra i både det ena och det andra, i stort och smått, i naturen och staden..... Igår tittade jag på det vackra, i olika format.
Häng med på en tur vetja.
 
Började gårdagen på det vackra nyrenoverade Nationalmuseum, snart 1 år sen de öppnade upp igen efter år av renovering. Här möter det klassiskt vackra numera det moderna vackra, i deras restaurang där frukosten började.
 
Det var Nationalmuseum och Design House Stockholm som bjöd in till frukosten.
Med en betraktelse från krögaren Fredrik Eriksson om det dukade bordet. Matti Klenell och Carina Seth Andersson berättade om samarbetet som ledde fram till restaurangens nya serviser, framtagna speciellt för projektet NM&, och som nu går att köpa genom Design House Stockholm. 
 
Jag var på invigningen av Nationalmuseum för snart ett år sen, se HÄR, och kul att se den fina restaurangen igen och samtidigt nu få en mera ingående presentation av inredningen och serveringsporslinet.  
Design House Stockholm berättade även om deras fortsatta samarbete med Astrid Lindgren AB, där Astrid Lindgrens tankeväckande ord finns på en serie färgglada keramiska muggar, nya muggar är alltså på gång med ord utdragna från Astrids fantastiska sagor.
Sen var det att småspringa till Karlavägen där Mateus bjudit in till en utställning framtagen i samarbete med franska designhuset Pierre Frey, kurerad av Costas Voyatzis, grundare av Yatzer.com
Pierre Freys sköna tapeter tillsammans med Mateus färgstarka porslin gifte sig så fint tillsammans!
 
På kvällen var det designmingel på Clarion Stockholm Sign.
Det var Design Drop, som stod för kalaset. Eller Trendstefan, som samlat in höstens mest intressanta lanseringar i tre kategorier. Här visades nyheter från stora, etablerade företag till mindre aktörer. Ett femtiotal designföretag visade nyheter som ännu inte kommit ut i butik, med något undantag.
Allt utvalt av Trendstefan ur tre kategorier som speglar årets trender: Resting Neutrals, Sustainable Sundays och Evolving Elvis.
Allt det här tillsammans med skönt mingel.
Nu torsdag morgon och jag är på väg mot Svenskt Tenn som första anhalt.
Återkommer med rapport och bilder på veckans fortsatta visningar.
Tills dess önskar jag dig en finfin torsdag, kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färgat glas, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Mingel, Nationalmuseum, Nyheter, Porslin, Tapeter;

Kommentera inlägget här :