Kollar in Nationalmuseum

Som jag berättade igår så var jag bjuden på en förhandsvisning av Nationalmuseum igår. Nationalmuseum som varit stängt i över 5 år för renovering och ombyggnad öppnar nu på lördag, 13 oktober. 
Över 5 000 föremål från sex sekel visas i den nyrenoverade byggnaden som nu kan ta emot dubbelt så många besökare och visa tre gånger så mycket konst jämfört med innan. Byggnaden ritades av den tyska arkitekten Friedrich August Stüler, och stod färdig 1866. Nu alltså anpassad till 2018s folkmängd, besökarantal och dagens behov och krav.
 
Klockan 11 börjar festligheterna på museets trappa utomhus med invigningstal, bandklippning av HM Konungen och musik- och artistframträdanden av Tensta Gospel Choir, KITOK, Frida Hyvönen och Sofia Karlsson.
 
Det var så roligt att se det nyrenoverade museet igår. Att titta på en så gammal vacker byggnad som precis renoverats är så härligt. Och det är en väldigt vacker byggnad. Nu var de vackra bågformade taken renoverade och målade enligt original, golven nyslipade och fixade, de olika utställningssalarna målade i härliga klara färger, precis som arkitekten ville, allmänna utrymmen fixade och inte minst den stora sköna restaurang- och café delen nyrenoverad, och bara den värt ett besök, drivs av Fredrik Eriksson så god mat väntas.
 
Ja missa inte att besöka museet och se det när det är så här fint nyrenoverat. Kanske att jag inte skulle bege mig dit på lördag, för då kommer det säkert att vara tokigt mycket folk, men kanske om en vecka eller två. Men som sagt missa inte!
 
Önskar dig en härlig onsdag!
 
Taggar: Annette Eriksson, Art, Dina Rum Stockholm, Invigning, Konst, Nationalmuseum, Nyrenoverat, Stockholm;

Kommentera inlägget här :