Taglierini al Salmone - Taglierini med rökt lax

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen. 
Pasta äter jag inte så ofta, men ibland så gör jag en av mina tre favorit pastor, Taglierini al Salmone - Taglierini med rökt lax. De andra två favoriterna är Spaghetti vongole och Spaghetti frutti di mare. 
 
Idag ska ni få receptet på Taglierini al Salmone, för att den är superlätt att göra, dock inte den nyttigaste av mina lätta rätter. Men jag följer devisen, lite av allt i måttliga mängder kan inte skada. 
 
Den lyxiga såsen tillagar du på fem minuter blankt, så snabbt och enkelt!
 
500 g taglierini
ca 1 msk olivolja
1/2 liten finhackad gul lök
150 g färskrökt lax
2 dl kaffegrädde eller någon annan lite tunnare grädde
Svartpeppar
 
Fräs den finhackade löken i olivoljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Tillsätt hälften av laxen, grovt hackad, och grädden. Värm försiktigt och kör sedan allt till en slät sås i mixern. Klipp resten av laxen i tunna strimlor.
Koka pastan, låt den sen rinna av och lägg upp den på en serveringsskål. Häll över laxsåsen. Blanda och vänd ner den strimlade laxen, mal över lite svartpeppar. Servera.
Smaklig måltid!
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Annette Eriksson / Dina Rum Stockholm / Inredningsdesigner i köket / Inspiration / Lax / Lättlagat / Matnyttigt / Pasta / Recept / Taglierini