Veckorapport - Uppstart på året med Trender och Formex

Efter en lååång lite seg period med mycket ledighet så är det full fart igen. Ja, från mitten av januari till ca mitten av februari så avlöser mässorna varandra samtidigt som det är visningar och fester om vart annat i möbel och designbranschen. Nu ska nyheter och muskler visas :)
 
Den här veckan, som jag nämnde i måndags, började med ett trendseminarium, Stora Trenddagen. Vad fick jag höra där?... hur ser trenderna ut enligt Trendstefan, som höll i seminariet.
 
Jo, i år kommer vi att vilja vara tillsammans och vi kommer sträva efter att vara lyckliga. Ja, vi vill väl försöka att glömma miljöproblem, krig och annat elände för ett tag.
 
Sen, ingen vill köpa något, nu har vi så det räcker tydligen. Istället spenderar vi pengar på saker som förenar oss. Att äta ute, måla eller dreja och samtidigt dricka rödvin tillsammans t ex.
 
Samtidigt så ökar ensamheten och singelhushållen, inte bara i Sverige som ligger i topp, utan även i övriga västvärlden, siffror som 45-47% är inte ovanliga.
 
Butiksdöden har vi ju hört en hel del om, och ser överallt. Nya butiker, nya lösningar, nya koncept dyker därför upp. Så som att man kan få betala entré för att komma in i en butik, och där får man för pengarna inte bara handla utan får också en utställning. Eller butiker med stängda utrymmen, bara öppna för vissa!?...känns ju inte så vänligt kan jag tycka! Ja det är några spaningar Stefan sett i New York t ex.

Det där med trendfärger vet ni att jag inte ger så där jättemycket för och Stefan nämnde.

- Jag kontrollerade årets färger från olika färgmärken och de är inte alls likadana. En mycket spridd värld. Och om du googlar “modetrender 2020” - allt är trendigt. Minimalistiska, djurtryck, normcore, 90-talsstil, 80-talsstil, allt.

Ytliga trender spelar ingen roll längre. Istället gör vi andra saker. Och vad är det…? Ingen bryr sig om din Louis Vuitton. Istället vill vi vara ... Lyckliga.

Själv så tycker jag att ordet trend är det mest otrendiga, uttjatade och förstörda ordet just nu. Var du än läser, i vilken tidning du än tittar så är allt, ALLT, det trendigaste för tillfället... Ordet har liksom tappat sin betydelse.

Ja, hur det blir kan bara framtiden utvisa, men ett som är säkert är i alla fall att vi befinner oss mitt i förändringen, och nu går det FORT!

Efter trendseminariet hade Cult Design en pressvisning en trappa upp på Clarion Hotel Sign. Så praktiskt att slippa ta mig till en annan adress, tack Annika
Cult Design visade sin nya serie Veggie, som en hyllning till vår svenska supernyttiga kål - som har odlats i landet sedan Vikingatiden. 
I serien ingår grönsaksburkar, kanna, skål, äggkopp, ljuslykta och kökshandduk - alla med kål som förebild. Det får bli en vardaglig påminnelse om att äta mer vegetariskt, att må bra och äta mer närodlad kål.
I tisdags var jag ute på Formex hela dagen.
 
Där pratade man också om butiksdöden, miljön, återbruk och att ingen vill handla.
 
På deras pressvisning satt en panel med unga bloggare/Influencers och pratade om att vi måste köpa återbruk. Och att den största drivkraften med deras företagande inte är pengar. Och att de heller inte tror att det kommer att vara en drivkraft framöver
Visst ska man ha andra drivkrafter också, men nog behöver vi pengarna också tycker jag.
Men kanske lätt att sitta och säga så när man redan hovat in och köpt sin drömvåning eller drömhus på en toppadress m m, Häpp!
Jag förstår unga och äldre entreprenörer som fortfarande har sina drömmar och sin kreativitet tillsammans med önskan att få pengar för sitt arbete...jag tror alltså inte på att pengarna kommer att tappa sin drivkraft i framtiden. Jag tror heller inte på att vi kommer att sluta att handla. Men här är det bara tyckande, och tror från mig!? :) 
 
Och under Stefans trendseminarium nämnde han också att millennials och tidigare generationers "generationskrig" ökar.....hmmm
 
När jag gick runt på Formex så såg jag fortfarande mycket med naturen som förebild. Havsliknande produkter, trä, djur och spännande stenformer.
Här stt gäng med bilder som inspiration, som vanligt, hör av dig om du undrar över något speciellt.
Dags för Yoga.
I går morse var jag iväg på en pressfrukost på Altromondo och tittade på Ann Ringstrand for Yogirajs produkter, och då handlade det om produkter för ditt yogande.
 
Jag tränar mer än gärna, men Yoga!?...det är liksom inte min grej. Blir rastlös av det helt enkelt, har testat många gånger, men nej. Varje gång jag säger det får jag höra... det är såna som du som behöver det, jaha :)
 
Men var i alla fall och lyssnade på Ann Ringstrands historia, bl a en av HOPEs grundare, och väg till Ann Ringstrand for Yogiraj.
Något som är lite spännande just nu är att jag märkt att kristaller, mindfulness, meditation mm är på gång igen.
 
När jag var ung vuxen, 80-/90-talet så minns jag att det var ganska hett med det här lite "flummiga" även då. Jag gick på en massa mässor i ämnet, kollade in kristaller, lärde mig meditera mm. Men hela tiden med mitt, som alltid, öppna sina, men inget mer. Jag säger alltid, så länge man inte kan bevisa motsatsen kan jag ju inte förneka något. 
Idag har man även inom vetenskapen kunnat påvisa spännande saker i ämnet, ja det låter jag dig själv läsa mera om och bilda dig en egen uppfattning.
 
Men som sagt, jag tror i alla fall att vi kommer att se mera i ämnet/ämnena framöver. Oroliga tider gör oss nog mera sökande....
På kvällen mötte jag upp bff Marita, för att bege oss till Bolon Lab Store för en AW och för att smygläsa nya nummer av deras magasin, We Love. Tack, jättetrevligt!
Nu fredag igen och jag tror att jag blivit fartblind eller så, för jag hinner liksom inte med att göra allt på min To do list under veckorna...är det åldern, tiden, stressen eller vad är det som gör så att tiden går så löjligt fort?...bara måndag och fredag hela tiden....
 
Önskar dig i alla fall en fin fredag och en superskön helg, stor kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Formex, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inspiration, Kristaller, Mindfulness, Möbler, Nyheter 2020, Seminarium, Trender, Yoga;

Kommentera inlägget här :