Veckorapport - Nyheter

Vad var det jag sa förra fredagen....det är bara måndag och fredag hela tiden. Nu sjutton är det fredag igen och ytterligare en speedad vecka kan läggas till handlingarna. Hoppas ni haft en bra vecka. Min har varit hyfsad. Mycket jobb framför datorn, sammanställt projekt och letat tyger, möbler och annat smått och gott till ett par projekt. Men också hunnit med två spännande visningar.
 
I onsdags var det Adea, det finska möbelföretaget med snygga kvalitetsmöbler, som bjöd på lunch och visade sina nyheter hos sin svenska möbelagent Mobile Box

I ett spännande samarbete med designern Damian Williamson och designduon Broberg & Ridderstråle presenterade Adea sofforna Domino och Origami samt fåtöljen Garbo. Dynamiska och komfortabla möbler, ja, riktigt snygga och sköna möbler.
Tack för god lunch och fin visning, Adea, Mobile Box och PerPR. 
Igår, torsdag, var det en pressfrukost på Sven-Harrys Konstmuseum, och här visades Alexander Lerviks utställning Imaginations x12. 

Genom utställningen Imaginations x12 vill formgivaren Alexander Lervik undersöka mötet mellan konst och design. Utställningen som består av tolv olika verk är ett försök att inte bara fånga dagens tidsanda utan även att påvisa närheten konsten har till skapelseprocessen som möbelformgivare. 

Bland verken, som alla knyter an till något av konstens alla områden, hittar du tolkningar av bland annat surrealism, minimalism och videokonst. I samtliga verk har Alexander utforskat hur konst kan samspela med- och utnyttja den tekniska utvecklingen.

I utställningen lyfter han också några av våra stora samhällsproblem som ofrivillig ensamhet och flygets miljöpåverkan och hur detta påverkar vårt sätt att se på upplevelser.

Alexander Lervik är formgivare uppväxt i en konstnärsfamilj. Under uppväxten var helgerna därför fyllda av besök på museum och vernissager, och de konstnärliga intrycken blev starka. Han utbildade sig senare till möbelformgivare på Beckmans och har sedan dess haft en framgångsrik karriär där han jobbat för de största producenterna i Skandinavien och Europa, vunnit flertalet priser samt haft separata utställningar på både Röhsska Museet i Göteborg, Kulturhuset och Nationalmuseum i Stockholm.

Det är en utställning som bara finns på plats på Sven-Harrys konstmuseum mellan den 24/1 - 9/2, så vänta inte utan bege dig dit redan i helgen vetja. Mycket spännande och sevärld!

Eller vad säger du om hans verk med runda små sköna skulpturer, där du kan ha en och kanske din mamma/pappa på ett hem långt ifrån dig har den andra. När du tänker på mamma/pappa så smeker du skulpturen, och då lyser din mamma/pappas skultur, och hon/han vet att du tänker på dem. Ja, så mycket spännande och nytänkande.

Tack för trevlig visning och god frukost Alexander Lervik, Sven-Harrys Konstmuseum och Presskontakterna.

Ha en topp fredag och en riktigt skön helg! Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Art, Dina Rum Stockholm, Fåtölj, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Konst, Nyheter 2020, Soffa, Utställning;

Kommentera inlägget här :