Matnyttigt - Zucchiniplättar med vitlöksyoghurt

Nej, jag är absolut ingen mästerkock men gillar god och framförallt enkel och hyfsat nyttig  matlagning. Inget kött, för det har jag inte ätit på 22 år, fisk och skaldjur kan jag ibland, väldigt sällan, äta.
Så efter önskemål från er, här kommer återigen ett och annat av mina hyfsat enkla recept.
Ja, håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning här på bloggen.
Här en plättlätt zucchinirätt, Zucchiniplättar, extra goda med vitlöksyoghurt och sallad.
 
Ca 10-12 stycken zucchiniplättar:
1 zucchini ca 300 g
3 salladslökar
1 röd chili
150 g fetaost
Knappt 1/2 matsked fiberhusk (ett glutenfritt alt till vetemjöl) eller 1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 dl finskuren dill
Salt & nymalen svartpeppar
Neutral olja till stekning 
 
Gör så här:
Riv zucchinin grovt, lägg rivet i ett durkslag och krama ut vätskan. Finhacka salladslöken och chilin. Smula fetaosten.
 
Vispa ihop fiberhusken och äggen, låt stå och sväll ca 10 min, blanda med zucchini, salladslök, fetaost, chili, dill, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet.
 
Stek plättarna i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
 
Servera med:
Vitlöksyoghurt, blanda ca 1 dl yoghurt med 1-2 pressade vitlöksklyftor
Körsbärstomater och grönsallad, eller grönsaker som du gillar.
Smaklig måltid, kram!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Matlagning, Matnyttigt, Zucciniplättar;

Kommentera inlägget här :