För våra fyrbenta kompisar - Lurvig från Ikea

Åter till mitt skrivbord och lite kontorsarbete. För morgon började med en trendföreläsning på Clarion Sign Hotel. Var där redan klockan 8, efter en promenad hemifrån, tidigt för mig!
 
Det var min kompis Stefan, Trendstefan, som drog sin årliga trendföreläsning. Det finns en till dragning ikväll där det tydligen fanns några ströplatser kvar, så missa inte om du gillar trender. Stefan är en riktigt bra föreläsare också. Föredrar du Göteborg istället så är det ett seminarium där 20/1. Eller kanske Malmö passar dig bättre så är det ett seminarium där 27/1.
Läs mer och boka biljetter på Stora Trendagen.
Hur strömningarna och trenderna ser ut enligt Stefan berättar jag mer om i Veckorapporten på fredag.
 
Nu till något helt annat, nämligen husdjur.
Har den senaste tiden läst mycket om hur husdjursprodukter ökar och efterfrågan skjuter i höjd. Inte så konstigt så klart med tanke på att var och varannan numera har en hud eller katt.
 
Nu kommer även Ikea med en serie för våra fyrbenta vänner. Namnet är Lurvig och är i skandinavisk design.
Serien består av 48 produkter som skapats utifrån husdjurens naturliga beteenden och behov. I februari har Lurvig Sverigepremiär på IKEA.se, delar i serien finns även att köpa på fyra varuhus i landet.
 
Alla husdjur har så klart egna personligheter, men också fem saker gemensamt; de älskar att sova, äta, leka, motionera och att vara oss nära. Juste de fem behoven har varit utgångspunkten i designprocessen för Lurvig.
 
Lurvig lanserades först i Kanada år 2017 och kommer nu till Sverige i uppdaterad version.
Serien kännetecknas av säkra, funktionella, tåliga och prisvärda produkter skapade ur husdjurens perspektiv. Dessutom passar de perfekt ihop med Ikeas möbler.
  
– Min Lurvig favorit är det mjuka katthuset som träs över Ikea pallen Marius. Här möter inredning husdjurets behov på ett bra sätt. Du kan sitta på pallen samtidigt som en katt, eller till och med en liten hund, kan sova nära i en mysig och avskild miljö, säger Dr. Barbara Schäfer, utbildad veterinär och en del av Lurvigs designteam. 
Är det sant? :)....heter Dr. Barbara verkligen Schäfer I efternamn?...hihihi...hur passande var inte det?
 
Jag är en "hundmänniska" har aldrig förstått mig på katter riktigt. Men uppvuxen med taxar, och jag älskar taxar! Skulle gärna skaffa mig en liten charmig och envis liten tax, men vet inte om det passar mitt leverne just nu.
Men trotts att jag inte förstår mig på katter så tycker jag att i serien Lurvig så är väl ändå den där klösmattan, att fästa på ett bordsben, ändå den smartaske prylen. För hur fula är inte de där fristående klösmattorna!? 
Och så tycker jag att katten på det två sista bilderna ser superskön ut!
 
Ha en fin måndag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Hund, Husdjur, Ikea, Inredning, Inredningsdetaljer, Inspiration, Katt;

Kommentera inlägget här :