Växttrender

Att det går trender i allt vet vi väl alla, så även bland växter.
Så igår morse bjöd Plantagen in till frukost och trendspaning på växter hemma hos Stefan Nilsson, Trendstefan. Hela våningen var piffad med trendiga växter och frukosten var både mumsig och nyttig, gillar.
 
Där fick vi veta att 2019 års blomster- och växttrender är:
 
- Färger. Färgglada blomsterarrangemang, sprayfärgade torkade blommor. Och Begonian, den gamla blommande ”mormorsblommor” är på framfart, hmmm! säger jag som varken gillar sprayfärgade torkade blommor eller begonior.
 
- Hälsa. Vi vill ha växter som ger något mer, som renar luften. Växter som ger en bättre miljö i rummet. Så kolla med butiken när du köper dina växter. För en del växter renar luften bättre än andra. Gillar, för så ren luft som möjligt vill i varje fall jag ha!
 
- Anti-konsumentism. Ja, för vem behöver något mer? Att köpa växter blir som en proteströrelse eftersom man inte vill bidra till avfall och överförbrukning m m. Här kommer sticklingar in. Vi gillar att få växter där vi kan få sticklingar, plantera och dela med våra vänner.
 
- Gruppering. Låt inte dina växter spridas över hela huset eller rummet. Utan gör fina stilleben, gärna av små sticklingar eller suckulenter.
Och som Stefan påpekade; ”Tidigare gjorde vi stilleben av våra loppisfynd – nu gör vi det med suckulenter istället.”
 
- "Fula" växter. Stora växter med stark karaktär, som också visar något om vem du är. Sneda, vridna blad eller med färgen på ”fel” ställe, på undersidan av bladet t ex, är en växande trend. Stora träd och stora gröna växter fortsätter vara populärt, men monsteran och fikonträdet får ge vika, nu är det fikus eller kanske en stor ormbunke som gäller.
 

Att sätta ner en suckulent i en gammal konservburk, som du klär med presentpapper, eller en liten bit tapet är heller inte fel. Som present fick vi just en liten suckulent, en konservburk och papper att klä burken med. Jag som inte är så "ruff" i min stil och inredning, satt suckulenten i ett glas istället när jag kom hem, enligt mig finare och mer passande för min stil. Man gör som man vill och anpassar allt efter sin egen smak.

Och du som undrar vad som ligger högst på utelistan; En ensam gerbera som står i en smal limefärgad vas. Ja, då vet vi det, och visst känns gerberan väldigt mycket som 2000...men hallå vi är ju ändå framme vid 2019 nu! :)

Önskar dig en härlig onsdag, kram!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gröna växter, Idéer, Inredningsdesigner, Inrednng, Inspiration, Luftrenare, Trend 21019, Växter;

Kommentera inlägget här :